Deze 10 programma's moet je deze week zeker in tv-gids aanstippen

Een nieuwe week, een nieuwe tv-gids. Wij keken al even vooruit naar wat ons allemaal te wachten staat en pikten er weer tien programma's uit die om een bepaalde reden de moeite waard kunnen zijn. Ook in de derde week van het tv-seizoen hebben we nog drie nieuwkomers. En koning voetbal is neergestreken. Hier zijn er weer 10 om te zien.

1. Kalmte kan u redden (NIEUW)

*zondag om 20u25 op één

© VRT

De terugkeer van de verloren zoon. Tom Lenaerts presenteert dit najaar niet alleen opnieuw een programma op één, hij mag meteen zijn vertrouwde plaats op die belangrijke zondagavond innemen. Traditioneel zet één dan de grootste kanonnen van de week in, dus het respect voor Tom is groot. Kalmte kan u redden moet in de voetsporen treden van De Pappenheimers, één van zijn laatste grote successen bij één. De kandidaten moeten niet alleen goede antwoorden geven, ze moeten ook rustig blijven. Alles wordt immers gemeten.

Lees meer

2. T. (NIEUW)

*zondag om 21u20 op één

© VRT

Ook in tijden van crisis moet één op zondag een sterke fictiereeks aanbieden. Koen De Bouw speelt een rol die zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Jasper Teerlinck is een briljante professor in de criminologie, geliefd bij zijn studenten, maar iets moeilijker in de omgang met andere mensen. Eigenzinnig is de term die eerder al voor een langdurige politiereeks op één heeft gezorgd. Misschien ligt voor T. dezelfde toekomst klaar, want nu al zijn de opnames voor het tweede seizoen bezig.

Naast Koen De Bouw speelt Ella Leyers, maar zij zal het niet moeilijk hebben om toe te geven dat ze in de schaduw van de geweldige Koen De Bouw staat. Als rechercheur roept ze de hulp in van de professor om een zaak op te lossen. Het doet een beetje denken aan series zoals Castle en Elementary, waarin een geniaal iemand uit een ander vakgebied zich plots met een moordonderzoek komt moeien. Al blijft het Vlaamse karakter toch ook wel aanwezig (en soms is dat zelfs een beetje storend). We zien vanavond natuurlijk een soort pilootaflevering waarin we de personages leren kennen. Maar het smaakt meteen naar meer.

3. Foute Vrienden (TERUG)

*zondag om 20u30 op 2BE

© Medialaan

Hun film was enkele maanden geleden een aangenaam tussendoortje, en ze hebben er een nieuwe, al even foute vriend aan overgehouden. Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf en Thomas Smith krijgen het gezelschap van Bartje, euhm ..., Christophe Stienlet. Iedereen kent hem nog altijd als één van de gezichten van Schuif Af, maar in deze bende kan hij dat imago misschien eindelijk van zich afschudden. Het concept is hetzelfde gebleven: één van de vrienden wordt de straat op gestuurd en moet doen wat de anderen van hem vragen.

4. Vikings (TERUG)

*zondag om 21u00 op 2BE

© Medialaan

Ragnar Lothbrok is er ook weer bij op 2BE. Aansluitend op Foute Vrienden krijgen we weer iedere week een dubbele aflevering van Vikings. En zijn veroveringsdrang is er niet minder op geworden. Zo wil hij door de zwaarbeveiligde muren van de mythische stad Parijs breken. Maar hij heeft ook nieuwe verantwoordelijkheden nu hij koning is. Ook het derde seizoen van deze gesmaakte reeks ziet er weer veelbelovend uit.

5. Project K

*maandag om 20u35 op VTM

© Medialaan

Een vaste waarde in onze lijst met '10 om te zien' is Project K. Het VTM-programma is tot nu toe één van de toppers van het najaar, en flirtte tijdens de eerste twee afleveringen met de kaap van één miljoen kijkers. Koens droom is deze week een beetje luguber: een open hartoperatie meemaken. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil hem wel helpen, maar daar staat natuurlijk weer iets tegenover. Zo moest Koen een spoedcursus volgen om hulpambulancier te worden. Hij gaat vervolgens meedraaien in het Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen. En daar blijkt het allemaal veel zwaarder dan hij had gedacht.

6. Het Sterkste Netwerk

*maandag om 20u40 op één

Het programma van Joy Anna Thielemans heeft het behoorlijk lastig op de zware maandagavond, maar toch blijven wij kijken. In de tweede week bewezen Adil El Arbi en Showbizz Bart immers dat het wel degelijk een entertainend spelletje kan zijn. Aan Saartje Vandendriessche en Wout Bru om die lijn door te trekken. De containers stonden deze week aan de Blaarmeersen in Gent. Ook het doel van hun opdrachten is de moeite om te kijken, want ze steunen de VZW Werkgroep vluchtelingen Gent.

7. De Rechtbank

*maandag om 21u00 op VIER

© VIER

Hoedje af voor De Rechtbank, want dat programma is naast Project K de belangrijkste reden waarom Het Sterkste Netwerk het zo moeilijk heeft. Het was vorig jaar al een topper op VIER, maar ook nu volgen zo'n half miljoen kijkers per week de avonturen in verschillende rechtbanken. Het is dan ook goed in beeld gebracht en het blijft erg fascinerend. Voor VIER zowat het best scorende programma van de week, en dus hoog tijd om een vermelding te krijgen in deze rubriek.

8. Champions League: AA Gent - Lyon

*woensdag om 20u15 op 2BE

© Medialaan

De voetbalgekte kan weer beginnen in Gent, want als beloning voor hun landstitel mogen de Buffalo's zes wedstrijden tegen de elite van Europa spelen. Het is misschien niet de droomgroep geworden voor de Gentenaars, maar ze krijgen met Lyon wel meteen een Franse topper voorgeschoteld. Ook op dinsdag kan je al naar de Champions League kijken op 2BE, maar dan zonder Belgische ploeg.

9. Het Lichaam Van Coppens

*woensdag om 20u35 op VTM

© Medialaan

Het is sowieso al een gesmaakt programma, maar deze week wil je zeker kijken, omdat we gaan zien hoe het met Mathias gaat na zijn ongeval. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis waar de diagnose hard is: een ernstig ontwrichte schouder, een pijnlijke operatie, en vooral een lange revalidatie. De opnames van het programma kwamen hierdoor zelfs stil te liggen en zijn broer Staf moest nadien de meeste proeven doen. Hoe dat afloopt, zien we vanaf deze week.

10. K3 Zoekt K3

*vrijdag om 20u35 op VTM

© Medialaan

De kijkcijfertopper is voorlopig toch K3 Zoekt K3. In de eerste aflevering al meteen vlotjes over het miljoen kijkers en dat zal vooral in de finaleweken nog erger worden. Iedereen wil immers weten wie de nieuwe meisjes worden in de belangrijkste muziekgroep uit onze jeugd. En voeg daar de hilarische commentaren van Gert Verhulst aan toe, en je hebt een hele avond leuke televisie.

Lees meer