Goed én slecht nieuws voor Stromae: van Amerika tot in Afrika

Een dag geen nieuws over Stromae is een dag niet geleefd en dus ook vandaag weer een update over het reilen en zeilen van Paul Van Haver. Er is nog de nasleep van zijn val uit de toerbus én de zanger gaat ook de eerder afgelaste concerten in Afrika toch inhalen. 

Stromae mag dan wel met verhoogde belangstelling gevolgd worden in de Verenigde Staten, over de communicatieskills van de entourage van de zanger zijn ze ginds minder tevreden.

"Ongezien"

De aanleiding voor de ontevredenheid is - nog steeds - het banale ongelukje van enkele dagen geleden: Stromae die op zijn gezicht viel bij het uitstappen van de toerbus. Stromae werd naar het ziekenhuis gevoerd en het aanwezige publiek kreeg alleen maar te horen dat de zanger die avond niet kon zingen. Wat er gebeurd was, kon niemand zeggen. Ook de dag nadien werd de mist niet opgeklaard en hield de entourage rond Stromae de rangen gesloten, verklaringen werden niet gegeven.

De zwakke manier van communiceren roept boosheid en ongeloof op bij de Amerikaanse pers. Een verklaring was een kleine moeite geweest, zeggen ze daar, Ze ergeren zich aan de "zwakke communicatieskills" en het uitblijven van een verklaring ondanks herhaaldelijk aandringen "ongezien."

Ook over het eerstvolgende optreden in Detroit werd nog geen uitsluitsel gegeven. Het vervolg van de tour - Toronto, Montreal en Madison Square Garden - gaan zeker door, dat verklaarde de manager van Stromae aan De Standaard.

Toch terug naar Afrika

Op zijn Facebookpagina had de Belgische wereldster dan weer goed nieuws te melden, want na zijn Amerikaanse tournee geeft Stromae nog twee concerten in Afrika. Het gaat om de twee concerten, in Kinshasa en Kigali, die de zanger in juni nog moest afzeggen wegens een slechte reactie op malariapillen.

Op 10 oktober zal hij het optreden in Kinshasa afwerken en op 17 oktober in Kigali. De organisator van het concert in Kigali had deze zomer al een inhaalconcert beloofd en dat betekent dat Stromae toch nog zal optreden in het thuisland van zijn vader. Benieuwd hoe Papaoutai daar ontvangen zal worden.

Lees meer