De Japanse premier was wel heel blij om Putin nog eens te zien

De Japanse premier Shinzo Abe had de Russische president Vladimir Putin meer dan een jaar niet gezien, en dat leek iets te veel van het goede. Abe toonde zich in New York wel heel tevreden dat hij Putin nog eens de hand mocht schudden.

Vorig jaar volgde Japan het voorbeeld van Europa en de Verenigde Staten, en het Aziatische land legde Rusland economische sancties op na de inname van de Krim in Oekraïne. Sindsdien stonden de diplomatieke relaties tussen de twee landen op een laag pitje, maar Abe lijkt erg blij dat hij Putin nog eens te zien kreeg. Toen Abe zag dat Putin al op hem stond te wachten, trok hij een sprintje om de uitgestrekte hand van de Russische president te kunnen schudden.
Abe en Putin hadden duidelijk een positief gesprek, want ze gaan hun agenda's snel naast elkaar leggen om een bezoekje aan Japan te plannen. De twee wereldleiders zijn tot het besluit gekomen om voor eens en altijd een akkoord te zoeken over de vier Hokkaido-eilanden die al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog door Rusland bezet worden. Een belangrijk thema dus, al spreekt iedereen gewoon over de bromance tussen Putin en Abe.

Lees meer