Humor met gevolgen: politie ontruimt met groot machtsvertoon ING-gebouw na grapje op Twitter

Gisterenavond werd een lezing in het ING-gebouw in de Antwerpse Lange Gasthuisstraat afgelast. De politie was er namelijk met veel machtsvertoon binnengevallen om een 22-jarige man op te pakken, die "een tweet met een dreigend karakter" had gepubliceerd. Al hadden ze helemaal niet door dat het duidelijk om een grap ging.

De politie had via de 100-centrale een melding gekregen van het bericht, dat omschreven wordt als "een tweet met een dreigend karakter". De politie twijfelde niet, en het Snelle Respons Team snelde zich naar het ING-gebouw. Daar werd de man opgepakt, en het gebouw een tijdje ontruimd. Daarop werd beslist om ook de lezing van studentenvereniging SINC af te lassen. De tweet in kwestie:

Akkoord, als je het bericht op zich bekijkt, dan zou je nog kunnen denken dat het om een "dreigende tweet" gaat. Maar, iemand die Twitter kent, ziet ook meteen dat het bericht aan iemand gericht is. Klap het gesprek open, en je komt plots in een compleet andere context terecht. Enkele minuten eerder had diezelfde Mohamed Ouaamari namelijk gevraagd of iemand goeie netwerktips heeft. Hij geeft zelf aan te denken dat luid "Allah u akbar" roepen niet het beste plan is. Waarop Fred Paulussen de sarcastische hint geeft om het eens te proberen.

Eén ding is zeker: Zowel Fred als Mohamed hadden gelijk!

We moeten jullie niet vertellen zeker dat Twitter vandaag eerder op een serieuze facepalm lijkt?

Vanochtend was Mohamed duidelijk nog wat onder de indruk:

Lees meer