Nieuwe sensatie Babymetal: net toen je dacht alles gezien te hebben

Babymetal is een echt fenomeen aan het worden in Azië. Wat deze meisjes van 16 en 14 jaar doen is er compleet over, op papier wansmakelijk voor de muziekliefhebber, maar bevreemdend boeiend ook en zo goed in elkaar gestoken dat het Music Monkey niet zou verbazen dat dit ook buiten Azië gaat aanslaan. 

Afgelopen week bracht Babymetal z’n debuutalbum uit in Japan, en daar lopen ze alvast storm voor Suzuka Nakamoto (16) aka Su-metal, Moa Kikuchi (14) aka Moametal en Yui Mizuno (14) aka Yuimetal. 

De drie tienermeisjes maken iets dat kawaii-metal heet, een mix van J-pop, idol music,  heavy metal en (symfonische) death-metal. 

We vermoeden dat je eerste reactie een flinke WTF zal zijn bij het bekijken en beluisteren van deze video, net zoals die van Music Monkey, maar toch heeft die laatste een vermoeden dat er hier wel degelijk iets sluimert. 

Het is in elk geval apart en bijzonder clever geproduceerd. In Azië spreekt het een heel breed publiek aan, en dit weekend speelt Babymetal twee keer voor een uitverkocht Budokan, de legendarisch Japanse rocktempel.

Maar oordeel vooral zelf, en zap niet te snel weg, het is interessant tot het einde. Het nummer heet overigens, I kid you not, Gimme Choco.