Waarom Thuis-fans de besten van de wereld zijn volgens Simonneke herself

Groot Thuis-nieuws deze week, want sinds kort kunnen fans samen met hun geliefde acteurs een aflevering meepikken. Zo zakten Rosa, Renzo Tim en Ann maandag al af naar Hasselt en gisteren was ook Mechelen aan de beurt. Niemand minder dan Hélène, Judith, Julia en Simonneke keken samen met meer dan 500 trouwe Thuis-freaks naar de aflevering op groot scherm. Waarom die fans nu eigenlijk de beste van de wereld zijn? Dat vroegen we aan Marleen Merckx herself! 

Heeeey Marleen! Zo leuk om jou hier te treffen. Zeg het eens: hoe leuk is het nog om Simonneke te spelen?

Leuk, héél leuk. Anders zou ik het natuurlijk niet volhouden om het na al die jaren nog altijd te blijven spelen, hé!

(Psssst, check hoe subtiel Marleen duidelijk maakt dat ik keihard op haar (megamooie) jas was gaan zitten ... Mihihiii)
(Sorry again!! *engelengezichtje*)
Hebben ze het jou eigenlijk twee keer moeten vragen om naar hier (het Tivolipark in Mechelen) af te zakken?
Nee, dat niet. Maar ik heb er wel mijn vrije dag voor moeten opofferen! Ik was normaal thuis vandaag, maar ja, dat hoort erbij, hé. Maar ik doe het graag!
Er staat momenteel in Thuis natuurlijk veel te gebeuren met Franky die transgender is en zich laat opereren tot vrouw. Wat dacht je toen je die verhaallijn voor het eerst las?
Ik was een beetje verrast, maar het is wel fijn. Ik vind het vooral goed dat ze maatschappelijk relevantie onderwerpen naar boven brengen. Daardoor worden zo'n dingen bespreekbaar, want Thuis heeft veel kijkers. Als wij op die manier het taboe errond kunnen doorbreken, dan zijn we goed bezig. Het is ook gewoon prettig om te spelen, zulke dingen.

© newsmonkey

Wat maakt Thuis-fans volgens jou nu eigenlijk de beste fans van de wereld??

Ze zijn heel trouw! De Thuis-pagina op Facebook heeft heel veel volgers, we zien ook elk jaar naar de Thuisdag diezelfde mensen terugkomen. Hetzelfde met de Thuisreizen, er zijn er nu al drie of vier geweest, en dat zijn vaak mensen die het jaar nadien gewoon terug meegaan. Dus ja, ze zijn heel trouw!

Hoelang gaan we nog mogen genieten van Simonneke?

Hout vasthouden! Ik hoop nog heel lang, ja. Natuurlijk moeten we ooit eens op pensioen, hé (lacht). Maar ik hoop nog heel lang.

Wees maar zeker dat de miljarden Thuis-fans met je mee duimen, Marleen!

© newsmonkey.be

Onze TGiThuis-videocast al gezien?? CHECK IT OOUUUT:

Nóg meer Thuis vind je hier: