"Ongepast en respectloos": felle kritiek op kanonschoten voor jarige Britse prins Charles

62 kanonschoten, zoveel werden er vandaag afgevuurd in Londen ter ere van de jarige prins Charles. Ongepast en respectloos na de gebeurtenissen van gisteren in Parijs, zo klinkt het op sociale media. 

De reacties kwamen vooral op deze tweet van 'The Tower Of London':

"Seriously? Doen ze dit echt", vragen veel mensen zich af. In de reacties is bijna iedereen het erover eens dat de kanonschoten ongepast zijn, respectloos zelfs en beter uitgesteld hadden kunnen worden. Andere mensen vinden het dan weer vooral bizar, omdat kanonschoten op een dag als vandaag paniek uitlokken. Nog andere mensen dachten dat het ging om een vooraf geplande tweet en hoopten dat de geweerschoten niet echt waren afgevuurd. Maar dat was dus wel zo.

Minuut stilte

De geweerschoten werden wel afgevuurd, maar prins Charles zelf was de slachtoffers in Parijs echt wel niet vergeten. Tijdens zijn verjaardagsbarbecue in Perth (Australië) vroeg hij een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. "Ik hoop dat jullie hier allemaal samen met mij onze sympathie en solidariteit willen uitspreken voor iedereen in Frankrijk", aldus de kroonprins. "Onze harten gaan uit, zoals jullie allemaal zullen bevestigen, naar al degene die op de meest vreselijke manier getroffen zijn door deze beestachtige aanslagen."

Lees meer