Hoe kun je als Belg meestrijden tegen Daesh (ex-ISIS)?

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

De gewapende strijd tegen ongewapende burgers, is een teken van machteloosheid. Wij delegeren oorlog aan onze legers. Schiet op onze vliegdekschepen, blaas onze kazernes op, maar laat de burgers gerust, die kiezen voor een vreedzaam leven.

1° Uit respect voor vredelievende islamgelovigen, vergeet ISIS noem ze Daesh

De Islamitische Staat van Irak en Syrië (ISIS) is een beetje een verkeerde benaming, want het verwijst naar het woord islam , terwijl de overgrote meerderheid van de moslims de Daesh verachtelijk vindt. "Dit is een terroristische groep en niet een staat”. De naam Daesh, is een "losse acroniem" voor "Islamitische Staat van Irak en de Levant" (al-D Awla een l-Islamiya al-Irak al-Sh uur). De naam wordt vaak gebruikt door de vijanden van ISIS, en het heeft ook een negatieve ondertoon, want Daesh klinkt de Arabische woorden Daes en Dahes ("iemand die tweedracht zaait") ("iemand die iets onder de voeten verplettert").

Wat we zeker moeten doen is, proberen de Daesh te begrijpen. Ze voelen zich machteloos tegen onze drones. Die bombardementen op hoge hoogte doden blijkbaar meer burgers dan onze militairen willen toegeven.

2° Vier de Sint en Kerstmis nog intenser als ooit tevoren.

Als we een ding mogen doen in een multiculturele samenleving, dan is het precies ons geloof overal op alle manieren etaleren.

Wie denkt dat hij multicultureel zwarte piet moet wit schminken zit er toch dik naast. Hij mag zo bruin zijn als een Arabier, zo zwart zijn als een neger. Uiteindelijk moet hij een Moor voorstellen, en de Moren waren donkere kroeskopjes. Wij moeten ons niet schamen voor onze cultuur, en nee er is niets verkeerd aan een zwarte piet die kindjes verhaaltjes vertelt en snoepjes geeft.

Tijdens deze donkere wintermaanden gaan wij zeker en vast Kerstfeest vieren. Nog intenser dan ooit tevoren, met de stapels cadeaus gemaakt in Chino-Indiase sweatshops. De obligate ovengrote met gehakt gevuld kalkoen of even lekker varkensgebraad en croûte met cognac-saus. Een Kerstmaal wordt uiteraard tijdens de dag gegeten en zeker niet hypocriet 's nachts geschranst . We sluiten dit feest af met een meterslange ijs-kerst-taart vol kerstversieringen. En ja, Kerstmis gaat over de geboorte van Jezus. Hoe bijkomstig het geloof geworden is in deze seculiere maatschappij, toch houden wij van feesten en lekker eten en samen zijn.

Daarom vergeet ook niet de kerstmarkten te bezoeken met glühwein. Wie zich bang maakt voor terroristische aanvallen moet leren statistiek beheersen. Je hebt 1:100.000 kans om te sterven door een bomaanval, en 1:20.000 kans om te sterven door een auto-ongeluk. Moest iedereen zo bang zijn om te sterven, waren er al lang geen auto's meer.

3° Maak u los van de fossiele verslaving.

Hoe kun je de financiering van de Daesh droogleggen? Door gewoon te zorgen dat de winsten die de Arabische landen maken op hun petroleum verder opdroogt als nooit tevoren. Het doel is eenvoudig en de middels nog eenvoudiger. Hoe meer zonnepanelen we kopen, en hoe meer windenergie we plaatsen, en hoe meer we rondrijden met elektrische auto's.... hoe meer we onafhankelijk worden van die Daesh-sponsors. Die krimpende inkomsten voor de Arabische landen zorgt dat de financiering van de Daesh opdroogt.

Je zult vermoedelijk denken dat maakt toch geen verschil. Wel mijne heren, 10 of 20% minder verbruiken kan zorgen dat hun schaalvoordeel opdroogt, economie heeft dikwijls een schaal nodig, en 20% kan het verschil maken tussen met winst of met verlies draaien. Onderschat de macht niet van de consument, want zo ontstaat een onevenwicht op de wereldmarkt zodat de prijzen nog verder dalen... Dus wij kunnen gerust door een CO2 taks in te voeren van 20% op aardgas en petroleum, zowel Rusland als Arabië een grotere hak zetten dan wat wij nu doen met een handelsembargo naar Rusland.

My Tesla fights terrorism.

4° Hang de Europese grondwet uit, en leer ze vanbuiten zoals Koran verzen.

Eenieder is gelijk voor de wet.

De gelijkheid van vrouwen en mannen moet worden gewaarborgd op alle gebieden

Omdat de ISIS ongelovigen en vrouwen discrimineert, moet je er niet aan twijfelen er zijn een meerderheid moslims voorstander van dit Europees systeem. Omdat vrouwen 50% van het geloof uitmaken, en Moslim mannen netzogoed moeten luisteren naar hun vrouw zoals wij, is er ipsofacto een meerderheid die deze regels aanhangt. Je moet dus niet denken dat er een meerderheid bestaat bij moslims die deze Daesh fenomeen aanhangt. Maar het is wel tijd dat ze zich meer manifesteren in de media !

Iedereen mag zijn eigen godsdienst of levensovertuiging kiezen en zich op zijn eigen manier daarnaar gedragen, mits dit past binnen de wettelijke regels.

Die laatste is een moeilijke, maar een logische. Inderdaad de kerk staat niet boven de wet. En de regels van de Koran kunnen zich niet boven de wet plaatsen. Want in een seculiere maatschappij worden regels democratisch onderhandeld. Het democratisch proces houdt zelfs meestal rekening met minderheden. Maar een minderheid of meerderheid kan geen discriminerende regels voor een andere groep bedenken... daarom kan de kerk geen regels maken.

Iedere discriminatie, met name op grond van geslacht, ras, kleur, etnische of sociale afkomst, genetische kenmerken, taal, godsdienst of overtuiging, politieke of andere denkbeelden, het behoren tot een nationale minderheid, vermogen, geboorte, een handicap, leeftijd of seksuele gerichtheid, is verboden.

Op basis van deze regel kun je verbieden dat iemand eist dat zijn vlees alleen behandeld wordt door een geloofsgenoot. Want anders zijn alle andersgelovigen verboden om vlees te bereiden voor moslims en dat is een discriminatie.

Op basis van deze regel kun je verbieden dat iemand een foto met hoofddeksel heeft op een eID kaart. Want de regels gelden gewoon voor iedereen. Je kunt toch moeilijk geïdentificeerd worden als je overal met bivak mutsen begint rond te lopen. Alleen boeven lopen rond met bvb bivakmutsen of anonymous maskers zodat ze niet geidentificeerd kunnen worden. En zo gedragen wij ons niet in het normale omgang met elkaar. Het respect voor de Europese medeburger toon je door te tonen wie je bent.

5° Kleed u als een moderne vrouw en man.

Onze vrouwen en hun materiaal mogen gezien worden, en jawel, wij hebben geleerd om ervan te blijven zonder dat er een godsdienst ons veroordeelt om onze pornografisch gedachtegoed.

Onze mannen lopen netjes gekleed. De legertuniek past niet in onze maatschappij.

6° De clinch tussen wetenschap en geloof.

Het geloof ontleent haar kracht uit ‘geloof’. ‘Zalig zijn zij die niet zien en toch geloven‘. De wetenschap ontleent haar kracht uit feiten. Die feiten zijn op hun beurt bevestigde in experimenten. Geloven is daarom naïever, eenvoudiger en gemakkelijker dan wetenschappelijk onderzoeken en bewijzen. Wetenschap kan een surrogaat zijn van het geloof, omdat je u gewoon bazeert op wat iemand anders onderzocht heeft. Sowieso blijkt het wetenschappelijk model ons vele stappen verder te brengen, of anders bestond die smartphonen niet waarop je dit bericht zit te lezen.

Het rechtlijnige van de wetenschap, leert ons ook dat gans de dag vasten om 's nachts te compenseren, geen gezond dieet is. Wij weten waarom dit leidt tot obesitas. Wij begrijpen waarom dit niet gezond is voor diabetes patiënten. Wij begrijpen waarom godsdienstig geslacht vlees, zo goed is als 'gewijd' water om een wonde te ontsmetten. Wetenschap gaat gewoon veel verder dan geloof.

7 We moeten druk uitoefenen op onze politici, zodat ze stoppen met groepen te bewapenen...

Rusland was de slechterik, we moesten Afgaanse verzetstrijders bewapenen. Die wapens zijn als een boemering tegen onze kop gevlogen...Iran met de opstand van Khomeini was de slechterik, we moesten Sadam bewapenen. Toen was Sadam de slechterik want hij had weapons of mass destruction die nooit gevonden zijn... , dus we moesten de lokale bevolking (ISIS) bewapenen. Nu is de ISIS de slechterik, we moeten de Koerden bewapenen. Gaan we een profetie doen: wedden dat binnen 10 jaar de Koerden ergens een agendapunt gaan zijn op de VN-agenda ?

En wie levert die wapens ? Jawel blijkbaar is de New York Times terug objectiever dan onze 'angsthaas-politiek gelieerde pers' Moeten we verwonderd zijn als we containers wapens verkopen, dat die als een boemerang tegen onze kop vliegen...