Waarom Maurits Vande Reyde (Open Vld) een leider voor morgen is

Lak aan maatschappelijke correctheid

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Maurits Vande Reyde

Functies: voorzitter Jong Vld

Leeftijd: 30

Maurits Vande Reyde is een leider voor morgen omdat: hij een zéér goede communicator is en hij al bakken ervaring heeft opgedaan in de politiek op het kabinet van Annemie Turtelboom (Open Vld). En daar kan je de stiel écht wel leren...

Je moet hem nu al kennen van: zijn duidelijke aanwezigheid op sociale media. Hij begrijpt volledig hoe jongeren communiceren en maakt van alle mogelijke kanalen gebruik om zijn politieke boodschap te delen. Als voorzitter van Jong Vld heeft hij al serieus indruk gemaakt met zijn actie over de "tegenstrijdigheden in het N-VA-beleid". Dat hij maatschappelijke correctheid haat, is wel duidelijk. Je moet 't maar durven!

Wij verwachten van hem: heel veel eigenlijk. We verwachten dat hij minstens even kritisch blijft voor de wereld als nu en dat hij blijft inzetten op sociale media als middelen om aan politiek te doen. Open Vld heeft durvers zoals hem nodig.

Lees meer

Wat is Leiders voor Morgen?