Waarom Bert Wollants (N-VA) een leider voor morgen is

Atypisch N-VA-klimaatexpert

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Bert Wollants

Functies: federaal parlementslid voor N-VA en schepen in Lier

Leeftijd: 36 jaar

Bert Wollants is een leider voor morgen omdat: hij tegen de stroom in durft gaan. Als klimaatexpert van de partij heeft Wollants een nogal alternatieve blik op de toekomst. Hij verdedigt zijn stellingen tot hij erbij neervalt en heeft geen schrik om out of the box te denken. En in het dossier van de kernenergie had hij de ondankbare taak om een moeilijk dossier te verdedigen, die handschoen nam hij op.

Je moet hem nu al kennen van: zoals gezegd, zijn controversiële stellingen over kernenergie. Niet meteen populair op dit moment, maar Wollants verdedigt kernenergie als oplossing van de klimaatsverandering.

Wij verwachten van hem: dat zijn rol als klimaatjongen van N-VA steeds belangrijker zal worden. Het thema is niet alleen brandend actueel, maar zal ook de komende jaren nog voor heel wat stof tot nadenken zorgen. Zijn alternatieve blik op de zaken kan het debat over klimaat ongetwijfeld nóg interessanter maken.

Lees meer

Wat is Leiders voor Morgen?