Waarom Axel Ronse (N-VA) een leider voor morgen is

Stem voor zelfstandigen

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Axel Ronse

Functies: Vlaams parlementslid voor N-VA

Leeftijd: 34 jaar

Axel Ronse is een leider voor morgen omdat: hij bijna altijd vrijuit zijn mening zegt, hij de stem is van de zelfstandigen in het Vlaamse parlement, door zijn ervaring en kennis van het bedrijfsleven.

Je moet hem nu al kennen van: zijn inzet voor Vlaamse zelfstandigen. Zijn ervaring als directeur van Unizo in West-Vlaanderen neemt hij mee in de commissie werk en economie, die hij voorzit.

Wij verwachten van hem: dat hij Kortrijk, het 'Texas van Vlaanderen', verovert. Ronse is vorig jaar naar Kortrijk verhuisd voor zijn partij, nadat hij naar voren werd geschoven als Kortrijkse kandidaat voor de verkiezingen. Iets meer strakke leiding in Kortrijk zou overigens geen kwaad kunnen voor de N-VA.

Lees meer

Wat is Leiders voor Morgen?