Franse pers maakt van koning Flip jan lul om foto's in kuuroord tijdens terreurdreiging 4

Ai caramba, onze koning wordt alweer in een slecht daglicht gezet. De Franse pers hakt in op koning Filip om foto's die zijn opgedoken tijdens het weekend dat de terreurdreiging in onze hoofdstad op 4 stond. Op de foto's zie je koning Filip en koningin Mathilde relaxen in een kuuroord. 

De Franse pers heeft een slachtoffer gevonden om ons land nog maar eens belachelijk te maken en 't is niet zomaar de eerste de beste. Het Franse satirische weekblad Le Canard Enchainé heeft namelijk foto's verspreid van onze koning Filip terwijl hij van een drankje aan het slurpen is in een luxe kuuroord.

Het feit dat de koning niet in ons land was tijdens de verhoogde terreurdreiging, kon al op heel wat kritiek rekenen van de Franse pers. Die maakt ons land met de foto's nog een beetje meer belachelijk.

Niet tijdens terreurdreiging 4

De woordvoerder van het paleis, Pierre-Emmanuel De Bauw, heeft ondertussen aan het Nieuwsblad laten weten dat de foto niet werd genomen tijdens de verhoogde terreurdreiging, maar net vóór de verhoogde terreurdreiging werd bekendgemaakt. "De foto is vrijdag genomen", zegt De Bauw. En het terreurniveau werd pas de nacht van vrijdag op zaterdag verhoogd naar 3 voor ons land en naar 4 in Brussel. "Vanaf dat moment is de koning permanent in contact geweest met de premier en de leden van de Nationale Veiligheidsraad. Hij heeft ook zijn verblijf in Frankrijk ingekort en is vroeger dan voorzien naar België teruggekomen."

Die verklaring komt natuurlijk te laat, want de foto's verspreiden zich als een lopend vuurtje. Nadat Le Canard Enchainé een tweet heeft verstuurd dat ze de foto's in hun volgende editie zouden zetten, ging het heel snel. Heel wat Franse pers pikte het nieuws op en de kritiek op de koning en ons land blijft toenemen. Zelfs in het Franse roddelmagazine Closer ontsnapt de koning niet aan de kritiek.

Lees meer