'Oude Franky' blij met Thuis-nieuwkomer Kaat: "Gelukkig lijkt ze niet op mij"

Zotte dingen momenteel in Thuis, want sinds kort weten we met welke naam Franky door het leven gaat na zijn operatie: Kaat it is! Geweldige keuze volgens de ene fan, tegenvaller volgens de andere, maar wat vindt de 'oude Franky' nu eigenlijk van de verhaallijn rond zijn vroegere personage? We vroegen het aan acteur Jef Hoogmartens himself ...

Wie Jef Hoogmartens ziet, denkt sowieso aan Franky Bomans uit Thuis. En dan bedoelen we echt 贸veral ...

Maar niet voor lang meer, want Franky komt terug als vrouw. Zo heeft hij in Amerika een operatie laten uitvoeren zodat hij eindelijk kan zijn wie hij 茅cht is. Even droomden Thuis-fans van een geniale make-over van Jef Hoogmartens ...

... maar helaas, Jef heeft Franky voorgoed naast zich neergelegd. Al zal hij natuurlijk tot in de eeuwigheid verbonden blijven met het personage. Wat vindt hij nu eigenlijk z茅lf van de toch wel verrassende verhaalwending? "Ik ben er superblij mee! Ik vond het verhaal over Franky die naar Amerika ging altijd maar een beetje gewoon. Als acteur wil je toch liever een spectaculairder einde", aldus de acteur.

Dat hij hierover nogal regelmatig wordt aangesproken, stoort hem totaal niet: "Het is al fel verminderd tegenover vroeger. Ik heb geluk dat ik kan verdwijnen in de massa. Iemand als Bill Barberis (die Toon speelt, nvdr.) steekt er altijd met kop en schouders bovenuit, voornamelijk omdat hij 3 meter groot is en zijn schouders 5 meter breed."

© vrt

Welke actrice?

Maar wie o wie zal Kaat vertolken? "Daar kan ik niks over zeggen", houdt Jef de lippen stijf op elkaar. Zelfs geen tipje van de sluier? Zal Kaat bijvoorbeeld lijken op Franky zoals de fans hem kenden? "Nee, gelukkig niet. Het was nogal moeilijk om zo n贸g iemand te vinden. De enige die uiterlijk-gewijs in de buurt kwam, was Reinhilde Decleir, maar die was niet beschikbaar", grapt Jef.

"Ik vind het ook belangrijker dat ze een goede actrice kiezen in plaats van angstvallig op zoek te gaan naar iemand die lijkt op Franky." Of ze dat werkje volgens hem goed gedaan hebben? "Ik ken de actrice, ja, en ik ben fan!"

Bon. Dat wordt dus n贸g harder uitkijken naar de grote introductie van Franky part II.

© vrt

In afwachting, hier alvast n贸g meer Thuis-fun: