Fins parlementslid dat tégen homohuwelijk heeft gestemd is nu officieel uit de kast gekomen

"Hypocriet!" Fins parlementslid Markku Rossi, dat enkele maanden geleden in het parlement tégen het homohuwelijk stemde, wordt keihard aangevallen op sociale media na zijn outing. Hij postte een foto op zijn Facebook-pagina om aan te kondigen dat hij en zijn partner nu officieel een geregistreerd koppel zijn. 

Vanaf 2017 zullen homo's en lesbiennes kunnen trouwen in Finland. Dat staat in een wet die nog niet zo lang geleden is goedgekeurd door het Finse parlement. Er waren nochtans heel wat tegenstanders in het parlement. Zo heeft de Finse partij Suomen Keskusta tegen die wet gestemd.

Eén van de parlementsleden van de centrumpartij, Markku Rossi, heeft ook tegen die wet gestemd en dat is uiterst opvallend. Zeker als je weet dat hij en zijn vriend (!) sinds kort officieel geregistreerd staan als koppel. Dat laat Rossi weten via zijn Facebook-profiel. "Nu zijn we officieel echtgenoten", schrijft Rossi bij de foto van hem en zijn partner.

Dat Rossi homoseksueel blijkt te zijn, steekt bij heel wat Finnen. Op sociale media wordt hij voor hypocriet uitgescholden, maar hijzelf is het daar niet mee eens. "Ik zou nog altijd tegen het homohuwelijk stemmen", reageert hij. Rossi vindt dat het huwelijk een religieus gegeven is en dat het niets voor homoseksuelen is. "Ik heb wel altijd respect gehad voor homokoppels die hun partnerschap laten registreren."

Lees meer