Deze Belg bestookt Donald Trump met duizenden telefoontjes (en jij kan ook meedoen)

Sinds enkele dagen worden de kantoren van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump bestookt met een bijna eindeloze hoeveelheid telefoontjes. Dat om hem te laten weten dat hij met idiote ideeën komt. En het idee van de site, dat komt van een Belg in New York.

Het begon allemaal toen Donald Trump enkele dagen geleden voorstelde om Bill Gates te bellen zodat die het internet zou afsluiten. Op die manier zou de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat veel beter gevoerd kunnen worden. Daaruit blijkt duidelijk dat Trump eigenlijk geen flauw idee heeft van hoe het internet juist in elkaar zit. En dat geldt overigens over nog wel meer zaken.

Maar voor Tom Galle, een Belg die in New York woont, was het de druppel die de emmer deed overlopen. Aan De Morgen vertelt hij dat hij eigenlijk als iets met Trump wilde doen sinds zijn uitspraken over moslims. Maar dat vond hij een te beladen thema om iets rond te doen. Maar deze uitspraak over het internet kon Galle hem namelijk terugpakken met iets waar Trump duidelijk niets van snapt: het internet.

Duizenden berichten in wachtrij

Samen met het bedrijf Art404 bouwde Galle de website CallTrump.today, waarop bezoekers een boodschap voor Trump kunnen achterlaten. Die tekstberichten worden dan omgezet in spraak door een computerprogramma, en vervolgens doorgetelefoneerd naar de omgeving van Trump. Het gaat onder meer om telefoonnummers van het campagneteam, maar ook andere mensen uit zijn directe omgeving.

Intussen hebben al duizenden mensen een boodschap achtergelaten. Op dit moment staan er zelfs nog meer dan 5.000 berichten in de wachtrij. Door simpelweg één nummer te blokkeren zijn ze er bij de Trump-campagne echter niet van af, want Galle heeft meerdere nummers opgekocht. Wel heeft hij een beetje schrik van de juridische dienst van Trump, aangezien de hele dienst niet geheel legaal is.

Lees meer