Wojooo, wat een VAMP! Zo zal Kaat Bomans er dus uitzien in Thuis

Sinds Franky Bomans in Thuis aankondigde dat hij een geslachtsoperatie zou laten ondergaan, vroegen fans van de soap zich een miljard dingen af. En jawel, na de naam hebben we nu ook op een andere cruciale vraag het antwoord: de actrice die Kaat Bomans zal spelen is de 32-jarige Leen Dendievel! 

Say hi to Kaat, people!

En zo weten we meteen dat de 'nieuwe' Franky totaal niet meer lijkt op de oude, die werd gespeeld door Jef Hoogmartens: "Het was nogal moeilijk om nóg zo iemand te vinden. De enige die uiterlijk-gewijs in de buurt kwam, was Reinhilde Decleir, maar die was niet beschikbaar", grapte Jef hier eerder over. "Ik vind het belangrijker dat ze een goede actrice kiezen in plaats van angstvallig op zoek te gaan naar iemand die lijkt op Franky."

"Een eer"

En die geweldige actrice hebben ze met Leen dus gevonden. Wanneer ze precies opduikt als Kaat, valt nog even af te wachten. Het enige dat vaststaat, is dat het "ergens in het voorjaar" zal zijn.

De actrice kijkt er in elk geval gigantisch hard naar uit: "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf."

Al komt ze niet totaal onvoorbereid op de set: "Toevallig heb ik zelf - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."

Bon, dat wordt dan aftellen tot het zover is!

By the way, Kaat ging al even te rade bij de oude Franky ...

Meer over Thuis vind je hier: