Beste bezorgrestaurant van Vlaanderen is Antwerpse pizzeria

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Donderdag 14 januari 2016 – Elk jaar reikt etenbestelwebsite JUST-EAT.be de award BezorgTopper uit aan de best beoordeelde bezorgrestaurants in Vlaanderen. De Antwerpse pizzeria Pizza Port behaalt een score van 9,6/10 en wint hiermee de derde editie van de BezorgTopper. Het Oost-Vlaamse Pizza Heat uit Berlare kaapt plaats twee (9,4/10) weg in de ranking, Sushi Boot in Kapellen bemachtigt een verdienstelijke derde plaats (9,4/10) . Pizza bleef in 2015 de meest bestelde maaltijd via JUST-EAT.be maar ook de Oosterse keuken is aan een opmars bezig.

Online eten bestellen raakt steeds meer ingeburgerd in onze Vlaamse eetcultuur. We plaatsten in 2015 tot 45% meer bestellingen. Ook de mobiele app kent een enorme groei: in 2015 werden 68% meer bestellingen via de app geplaatst in vergelijking met 2014. Zo’n 40% van de Vlamingen bestellen hun snelle hap nu via de mobiele applicatie, 60% kiest nog steeds de JUST-EAT.be website.

De absolute voorkeur van de Vlamingen blijft pizza (20%), en meer specifiek de pizza margherita. Verder zijn we ook verzot op gefrituurde snacks (12%), pita, shoarma en kebab (9%) en laten die graag aan huis leveren. Afgelopen nieuwjaarsdag bestelden we maar liefst 49% meer take-away met een piek tussen 16u00 en 18u00, toen gemiddeld 50 maaltijden per minuut besteld werden. Geen uitzondering aangezien feestdagen – naast matchen van de Rode Duivels – zorgen voor een stijging van 60% in het aantal bestellingen. Het liefst bestellen Vlamingen take-away tussen 18u en 19u en op zondagavond. JUST-EAT.be merkt een bijkomende trend op: we laten ook steeds vaker onze lunch leveren.

BezorgTopper 2015

Honderdduizenden hongerige Vlamingen bestelden in 2015 opnieuw hun favoriete uithaalgerechten en deelden hun ervaringen via een review. Deze beoordelingen leiden tot volgend overzicht van de top 10 bezorgrestaurants verspreid over heel Vlaanderen.

Top 10 van Vlaanderen* :

Alaset Samance, eigenaar bezorgrestaurant Pizza Port: "We zijn erg trots dat we ook dit jaar de award van BezorgTopper winnen. Dagelijks zetten we ons als familiebedrijf in om onze klanten de beste kwaliteit en service te geven. Deze waardering spoort ons aan het komende jaar nog beter te doen."

Oosterse en Mexicaanse keuken wint aan populariteit

De bronzen bezorgtopper in Kapellen, Sushi Boot, toont de opmars van Oosterse keuken bij etenbestelrestaurants in Vlaanderen. Van de ruim 100 gekroonde BezorgToppers biedt vandaag 15% sushi, Japanse, Chinese en/of Indiase gerechten aan. Wie zin heeft in een Zuid-Amerikaanse specialiteiten, bestelt het best bij Empanadas Streetfood Buenos Aires in Antwerpen (9,2/10) of La Copita in Niel (9,0/10) voor resp. een Argentijnse en Tex-Mex hap. Everest uit Leuven mag zich het beste Indiase bezorgrestaurant van Vlaanderen noemen (8,8/10). Het best sushi-bezorgrestaurant op Vlaams niveau ligt net als vorig jaar in Antwerpen met Ocean Sushi (8,8/10). De Mexicaanse keuken wordt dit jaar op de kaart gezet door het Leuvense Anoor Restaurant (8,5/10).

Antwerpenaren beoordelen massaal hun take-away

Antwerpenaren zijn gretig met het reviewen van hun favoriete bezorgrestaurants. De provincie scoort het best van alle provincies met de meeste BezorgToppers: maar liefst 55 bezorgrestaurants werden genomineerd na het behalen van de minimumscore van 8,5/10.

Kenneth Wijngaarde, woordvoerder van JUST-EAT.be: “Met de jaarlijkse award BezorgTopper belonen we graag zij die dagelijks streven naar kwaliteit en service, gewaardeerd door hun klanten. Tegelijkertijd willen al onze 750 bezorgrestaurants continu aansporen nog beter te doen.”

Op basis van meer dan 50.000 klantenbeoordelingen uit heel België, zet JUST-EAT.be voor het derde jaar op rij de beste bezorgrestaurants in de schijnwerpers met de award van BezorgTopper. Om kans te maken op deze nominatie moet het restaurant consequent een uitstekende rating ontvangen op gebied van kwaliteit, service en bezorging. Een BezorgTopper vereist minstens 25 klantenreviews en een minimumscore van 8,5/10.

*Bij een gelijkstand wordt de volgorde van BezorgToppers bepaald aan de hand van het meeste aantal klantenreviews.