Dat kleine zakje in je jeansbroek dient hiervoor

Het kleine zakje in je jeansbroek zit daar niet zonder reden. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk decoratief, maar vroeger werden ze gebruikt om je zakhorloge in weg te steken. Logisch toch? Of niet ...

Je kent ze wel, van die zakjes in broeken die eigenlijk geen zakjes zijn, maar er gewoon voor de sier worden opgestikt. Vooral vrouwenkleren kennen er wat van. De echte zakken in jeansbroeken zijn nochtans redelijk gelijkaardig bij mannen en vrouwen: twee achteraan, twee vooraan en dan dat ene kleine, vierkantige zakje in één van de twee voorste zakken.

Wordt dit de nieuwe jeansbroektrend?

Waar dient het kleine zakje in je jeansbroek voor?

Maar wat o wat is nu eigenlijk het grote nut daarvan? Sowieso dat het véél te klein is voor onze gigantische smartphones, en munten bewaren erin blijkt uit ervaring ook al niet zo praktisch. Het antwoord op deze cruciale levensvraag komt van niemand minder dan hét iconische jeansmerk bij uitstek: in een blogpost doet Levi Strauss de mysterieuze verklaring for once and for all uit de doeken:

De koperen knopjes op je broek hebben trouwens ook een nut.

Zakhorloge

Back in the 1800s, cowboys used to wear their watches on chains and kept them in their waistcosts. To keep them from getting broken, Levis introduced this small pocket where they could keep their watch.

Om onze zakhorloges in te steken dus!

Bon. Je weet wat je te doen staat vandaag ...

Succes.
Bron: independent.co.uk

Lees meer