Gameverslaving bij jongeren komt meer een meer voor

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Gamen is een veel voorkomend probleem in deze moderne wereld en zeker bij jongeren

De meeste jongeren die veel gamen hebben sociale problemen op school of vriendengroep. Door het vele gamen mist uw kind sociale interactie met andere mensen en die interactie is essentieel in het opgroeien. Meestal spelen gameverslaafde jongeren online games om zo met andere mensen over het internet te communiceren omdat ze dat wel durven. Dat is natuurlijk zeer gevaarlijk want je weet nooit wie aan de andere kant van de wereld met jou zit te praten.

Gameverslaving komt vaak voor bij jongeren van 12 tot 18 jaar. De meerderheid van die jongeren speelt een online game waarbij je beloond wordt als je presteert. Ook zijn jongeren vaak verslaafd aan games die nooit stoppen. Met andere woorden, er komt geen einde aan het spel.

Als ouder van een kind die veel spellen speelt op de computer kan je je kind begeleiden en zorgen dat dat kind niet verslaafd raakt. Enkele voorbeelden van dit fenomeen zijn: Je kan tegen uw kind zeggen dat hij maar van dat tot dat uur mag spelen op de computer. Ook kan u zeggen tegen uw kind dat hij naar buiten moet gaan spelen. Als uw kind veel tijd achter de computer besteed moet je eens met uw kind gaan praten over wat hij/zij zoal speelt.

Hoe kan je zien als uw kind verslaafd is? Als hij vormen van agressie vertoont als hij moet stoppen met gamen. Is uw kind vermoeid en heeft uw kind slechte resultaten moet u toch eens overwegen om eens te praten met uw kind of als het zou gaan over een verslaving kan u professionele hulp zoeken. Het kind wordt depressief als hij niet op de computer zit.

Lees meer