Met deze 5 tips kan je succesvol ondernemen op de Donald Trump-manier

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Aangezien de Amerikaanse (voor)verkiezingen volop aan de gang zijn, zijn verschillende politici niet meer van onze media weg te denken. Eén van hen is uiteraard Donald Trump, de vastgoedmagnaat/miljardair die geen blad voor de mond neemt. U hoeft zelf geen voorstander van zijn politieke standpunten te zijn, om te weten dat hij zichzelf en zijn campagne aan het publiek kan verkopen. Wij vragen ons dan af: “Hoe speelt hij dit werkelijk klaar?”

“A master persuader”

Donald Trump mag dan bij sommige mensen overkomen als onbeleefd, direct, provocerend… Hij slaagt er wel in om de mensen te overtuigen. Hij begrijpt hoe mensen tot beslissingen overgaan en spreekt op een zodanige manier dat de mensen onbewust bepaalde boodschappen gaan ontvangen.

Trump maakt gebruik van verschillende technieken om zijn mannetje te staan tijdens interviews en debatten. Eén van de opvallendste is het continu herhalen van buzz words. Mensen nemen namelijk sneller boodschappen op die simpel worden voorgesteld (“It’s the simple ideas that take root in our brain”). Het daarbij herhalen van woorden schept duidelijkheid en zorgt ook dat de boodschap onthouden wordt. Ook maakt Trump gebruik van social proof. Wanneer er iets over hem verteld wordt, bevestigd hij zijn eigen standpunten door te verwijzen naar belangrijke personen die net als hem denken. Op die manier is hij in staat om zijn geloofwaardigheid wat op te krikken. Het gebruiken van humor en het vertellen van eigen ervaringen maken ook deel uit van Trump’s verkoopstrategie. De mensen onverwacht doen lachen, brengt veel meer op dan het weergeven van cijfers en statistieken. Verhalen vertellen en emotie opwekken zorgt ervoor dat mensen zich in een persoon kunnen verplaatsen. Onbewust krijgt u dan de mogelijkheid die mensen uw kant te laten kiezen.

Dit lijken allemaal simpele technieken, maar het vergt natuurlijk heel wat oefening en kennis om ze juist uit te voeren. Let’s get started!

5 tips om uw product (zoals Donald Trump) te verkopen:

  • eerst en vooral: wees gepassioneerd over uw product! wanneer u een product zonder enig enthousiasme en liefde voorstelt, is de kans klein dat de klant werkelijk interesse zal tonen
  • hou het simpel: geef concrete uitleg over uw product, maak gebruik van eenvoudige woorden en zinnen zodat de prospect begrijpt wat u precies aanbiedt
  • wees geopinieerd: iemand die altijd toegeeft en ja knikt zal minder snel onthouden worden dan iemand die durft te zeggen wat hij denkt (ken natuurlijk wel uw grenzen)
  • versterk uw merk: u moet een weerspiegeling zijn van wat uw merk voorstelt (kledij, handelingen, de manier waarop u praat…)
  • en tenslotte: grijp de kans om sociale media en publiciteit in te zetten!

Wenst u bijgestaan te worden bij het verbeteren van uw marketingstrategie?

NEEM GERUST CONTACT OP MET BUREAU BOONE