Dit zijn de 10 beste personages van de Coen-broers

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Zonder enige twijfel zijn Joel en Ethan Coen, oftewel de Coen broers, twee van Hollywood’s meest succesvolle en ingenieuze regisseurs te noemen. Ze weten personages te ontwikkelen die zowel komisch als angstaanjagend zijn en weten het beste uit topacteurs te halen. Nu zijn ze terug met hun nieuwste film Hail, Caesar!, waarin hun meest prestigieuze cast tot nu toe te zien is.

George Clooney, Josh Brolin, Tilda Swinton, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Jonah Hill: de lijst gaat maar door. Ter ere van het fantastische oeuvre van de Coen broers tot nu toe en naar aanleiding van hun nieuwste film hebben we de beste personages van de Coen broers voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk weten we dat deze lijst wellicht niet zo’n verhitte discussie zal opwekken als een ‘beste Coen films’ lijstje zou doen, maar ongetwijeld zullen de gemoederen nog steeds hoog oplopen. Laat daarom vooral weten hoe jouw lijst van favoriete Coen broers personages eruit ziet.

1. George Clooney als Baird Whitley in Hail, Caesar!

© Universal Pictures

Terwijl Eddie Mannix (Josh Brolin) alle losse eindjes aan elkaar probeert te knopen in 'The Capitol', één van de grootste filmstudio's van Hollywood, maakt Baird Whitley (George Clooney) er onbewust een zooi van. Hij speelt de hoofdrol in Hail, Ceasar!, één van de grootste filmprojecten van The Capitol. Wanneer Baird Withley wordt ontvoerd naar een afgelegen plek aan de kust, valt de hele draaidag in duigen. Terwijl alle medewerkers van The Capitol zich in bochten wringen om toch wat beelden te kunnen maken voor de film, tafelt de hoofdacteur mee met een bende bizarre figuren die hem proberen te overtuigen om lid te worden van hun gezelschap. George Clooney steekt de draak met zichzelf en stapt als een onnozelaar mee in de theoriën van deze groep die schuilgaat achter de naam 'The Future'.

2. Scarlett Johansson als Deena Johnson in Hail, Caesar!

© Universal Pictures

Scarlett Johansson steelt de show als Deena Johnson in Hail, Ceasar! Een wispelturige grofgebekte zeemeermin die niet zomaar over zich heen laat lopen. Hoewel ze op de set staat als een mooie blondine als befaamde superster die schoonheid en liefde uitstraalt, blijkt niets minder waar wanneer deze felle dame haar mond open trekt.

3. Channing Tatum als Burt Gurney in Hail, Caesar!

© Universal Pictures

Channing Tatum laat in deze film een verrassende indruk na. Op het eerste zicht lijkt zijn personage oppervlakkig. Als matroos laat hij zich tapdansend gaan in een homo-erotische musical. Maar achter dit humoristische personage gaat een ongelooflijke narcist schuil. Hij voelt de roeping om zich aan te sluiten bij de Sovjet Unie om het communisme te verdedigen. De reden: De uniformen van de Sovjets zijn erg modieus.

4. Oscar Isaac als Llewyn Davis in Inside Llewyn Davis

© http://www.homecinemachoice.com

In deze ingetogen aanvulling op het oeuvre van de Coen Brothers speelt muziek een grote rol. De sobere zwever, Llewyn Davis, probeert als folkzanger de grauwe dagen in het New Yorkse Greenwich Village door te komen. In een wereld waar alleen zijn stem en muziek belangrijk zijn, slentert hij van bankje tot bankje en sleept hij de kijkers mee in een sombere week uit zijn leven.

5. Brad Pitt als Chad Feldheimer in Burn After Reading

© http://www.filmweb.no

De Coen broers zijn hun humoristische pluimen nog niet kwijt, integendeel. Brad Pitt vaart samen met zijn fitnesscollega, Frances McDormand, in gevaarlijke wateren wanneer hij erg belangrijke informatie in handen krijgt die eigenlijk van een CIA agent blijkt te zijn. Samen met zijn vriend probeert hij de agent af te persen maar wanneer er geen schot in de zaak komt tillen ze de hele affaire naar een hoger niveau door de Russische ambassade in te schakelen. Of je nu denkt dat de film tot niets leidt of je de verhaallijn ziet als achterliggende commentaar op de Bushjaren in de Verenigde Staten. Met deze overdreven komedie kom je niet meer bij.

6. Javier Bardhem als Anton Chigurh in No Country For Old Men

© http://static.rogerebert.com

Als emotieloze huurmoordenaar jaagt Javier Bardem op Llewelyn Moss (Josh Brolin). De arme Llewelyn woont samen met zijn vrouw in een woonwagenpark en denkt de jackpot gevonden te hebben op een verlaten slagveld vol lijken doorzeefd met kogels omringd door een hoop harddrugs. Onwetend als hij is, denkt Llewelyn weg te komen met twee miljoen dollar. Maar dit is niet naar de zin van de gruwelijke killer. Anton Chigurh speelt de grote schurk in No Country For Old Men en is daarnaast misschien wel de grootste schurk allertijden.

7. Jeff Bridges als 'The Dude' in The Big Lebowski

© http://filmgarb.com

The Big Lebowski lijkt een soep van aan elkaar geknoopte oude scripts. De rode draad tussen de uiteenlopende gebeurtenissen is niet duidelijk maar dat vertaalt zich absoluut niet in een slechte film. Jeff Bridges speelt een werkloze blower in Los Angeles die zijn dagen doorbrengt in de bowling. Onder zijn bijnaam 'The Dude', leidt Jeff Lebowski een lui leventje waarbij hij vergezeld wordt door zijn twee even nutteloze vrienden Donny (Steve Buscemi) en Walter ( John Goodman). Ongewild wordt 'The Dude' wakkergeschud wanneer hij betrokken raakt bij een complexe ontvoeringszaak. Deze film zit vol onzin maar wordt hilarisch door de absurde voorvallen die elkaar opvolgen.

8. Frances McDormand als Marge Gunderson in Fargo

© http://www.monologuedb.com

Een film die alweer doet grinniken. Fargo lijkt niet te passen binnen filmografie van de Coens brothers maar blijkt bij nader inzien een rare maar verfrissende combinatie tussen misdaad en zwarte humor. Marge Gunderson is een zwangere politie-agente en gooit zich bovenop een ontvoering in het kleine dorpje Fargo in Noord-Dakota. Omdat ze zeven maanden zwanger is lijkt iedereen haar te onderschatten maar haar doorzettingvermogen is ongelooflijk. Ze is geduldig, kan goed lusiteren en is hoogstwaarschijnlijk het meest menselijke karakter dat de Coen brothers ooit hebben geschreven.

9. Nicolas Cage als H.I. McDunnough in Raising Arizona

© http://www.tasteofcinema.com

Als een sjofele overvaller die al meerdere malen werd opgepakt, besluit H.I. McDunnough (Nicolas Cage) zijn chaotische leven weer in het gareel te duwen. Hij trouwt met de agente die betrokken was bij zijn vroegere arrestaties en al gauw zetten ze samen de volgende stap en willen ze kinderen. Maar wanneer blijkt dat 'Hi' McDunnough geen kinderen kan maken, moet het stel opzoek naar een oplossing. McDunnough vervalt al snel terug in zijn oude gewoontes en beslist samen met zijn vrouw een kind te stelen van een rijke meubelmarchant in Arizona die zonet vader is geworden van een vijfling.

10. John Goodman als Charlie in Barton Fink

© http://38.media.tumblr.com

Barton Fink is een film die aanzet tot discussie. In deze film probeert Barton Fink, een jonge succesvolle toneelschrijver uit New York, het script voor een worstelfilm af te maken. Hij wordt steeds afgeleid door de hitte en een vervelende mug. Het wordt pas een echte hel wanneer hij te maken krijgt met zijn luidruchtige buur Charlie, gespeeld door John Goodman. Hij is een verzekeringsagent met een imposant lichaam die het Barton Fink extra moeilijk maakt om zijn script af te maken.

Benieuwd geworden naar de nieuwste film van Joel en Ethan Coen? Hail, Caesar is nu te zien in de Belgische zalen. Bekijk hieronder alvast de trailer!

 

Lees meer