Eagles of Death Metal-frontman spreekt vermoeden uit waarom buitenwippers afwezig waren tijdens aanslag Bataclan

In een voorstukje van een interview met het Amerikaanse Fox-businesskanaal Kennedy lijkt de frontman van de Eagles of Death Metal te suggereren dat de buitenwippers van Bataclan mogelijk betrokken waren bij de aanslagen afgelopen november in Parijs. Uit respect voor het politieonderzoek wilde Jesse Hughes verder geen uitspraken doen, maar een zestal bewakers was niet komen opdagen en het leek hem "redelijk duidelijk dat ze daarvoor een reden hadden".

"Toen we voor het eerst de concertzaal binnenstapten, liep ik langs een man die verondersteld werd de bewaker van de backstage te zijn. Hij keek me niet eens aan", vertelt Eagles of Death Metal-frontman Jesse Hughes in een interview met Fox-businesskanaal Kennedy over de avond van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs afgelopen november. "Ik ging direct naar de concertpromotor en vroeg: 'Wie is die man? Ik wil hier iemand anders hebben'. Daarop antwoordde de promotor: 'Sommige van de andere veiligheidsagenten zijn er nog niet.' Uiteindelijk ontdekte ik dat zes van hen niet waren komen opdagen."

Uit respect voor het politieonderzoek wil de frontman verder geen uitspraken doen. "Maar het lijkt me redelijk duidelijk dat ze een reden hadden om niet op te komen dagen", aldus Hughes.

Het gehele interview wordt vannacht om 2.00 uur uitgezonden op Fox-businesskanaal Kennedy.

Bron: Fox Business

Lees meer