Door deze handige updates heeft Instagrams website eindelijk nut

Heb je ooit al geprobeerd om in te loggen op Instagrams website in plaats van de app? Grote kans dat je die website maar niets vond, want je hebt sowieso gemerkt dat je er zo goed als niets kon. Ja, je kan je account met je eigen posts zien en via de zoekbalk andere profielen openen of zoeken op hashtags. Maar dat was het dan ook. En daar hebben die van Instagram nu - eindelijk! - verandering in gebracht.

Goed nieuws dus, de website van Instagram is eindelijk een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Vroeger kon je niet echt meer zien dan je eigen profiel en dat van anderen, als je hun gebruikersnaam wist. Ohja, en je kon zoeken op hashtags. En dat was het dan. Die site was met andere woorden zo goed als nutteloos.

Bij Instagram hebben ze dat intussen - gelukkig - ook door en met deze veranderingen zetten ze de eerste goede stappen in de richting van een nuttige site. Zo is er bovenaan rechts een hartjesicoon toegevoegd. Als je daarop klikt, krijg je alles te zien wat met jouw account te maken heeft. Je kan zien wie je volgt, je getagged heeft, een foto geliked heeft of een comment heeft geschreven.

© Screenshot Instagram

Als je naar je eigen profiel gaat, kan je nu ook klikken op 'volgers' en 'volgend'. In het scherm dat verschijnt, kan je nu ook op de website zien wie jij volgt en wie jou volgt.

Niet te vroeg juichen

Het zijn inderdaad nog maar muizenstapjes in de goede richting, maar ze tonen wel aan dat de frank van Instagram eindelijk is gevallen. Hopelijk is dit nog maar het begin van een reeks aanpassingen, waardoor gebruikers de website ook eindelijk deftig kunnen en willen gebruiken. Wij hebben alvast enkele tips voor Instagram.

Deze updates zouden velen ook nog graag zien komen: een Explore-knop om op ontdekking te kunnen gaan in de wondere wereld van Instagram en de mogelijkheid om ook foto's te kunnen uploaden op Instagram via de website. En nu we toch bezig zijn, zou het ook wel fijn zijn als het via een Activity-knop mogelijk wordt om de bezigheden te kunnen zien van diegenen die we volgen.

Wat we eigenlijk willen zeggen, is dat het zou fijn zijn als de website nog iets meer op de app zou gaan lijken. Hope you got the message, dear Instagram.

Bron: TechCrunch

Lees meer