Pitbull zingt WK-lied eerste keer live en geeft voorproefje van Braziliaanse party

Nadat Doritos gisteravond uitpakte met Lady Gaga en Samsung een dag eerder Kanye West en Jay-Z op het programma zette, scoorde het iTunes Festival deze avond op South by Southwest met een 1,5 uur durende show van Pitbull. De Cubaanse rapper zette het Moody Theater op zijn kop én trakteerde ons voor de allereerste keer live op een "sneak peek" van de officiële WK-song: We are one (ole, ola).

Lees meer

Met een nummer 1 hit in meer dan 20 landen, 6 nominaties voor de MTV VMA's en als koning van de Latin Awards, is het geen verrassing dat de Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull het officiële WK-lied voor Brazilië mag zingen. Maar Mr. Wordlwide is niet alleen, want ook Jennifer Lopez en de Braziliaanse Claudia Leitte zingen erin mee. 

Dat Pitbull het WK-lied zou zingen, stond al langer vast, maar vanavond bracht hij het voor de allereerste keer helemaal live op het South by Southwest festival in Austin, of toch een stukje eruit. "We thought we should give you a little sneak peek", glundert de 33-jarige rapper nadat hij met glans slaagde voor de test. Het publiek ging enthousiast uit de bol en bewoog vrolijk mee op de happy song die dankzij de opzwepende beats puur Brazilië uitademt.

Lees meer

Met Pitbull in Brazilië mogen we ons op het WK alvast aan een serieus feestje verwachten, ongeacht hoe onze Rode Duivels het er vanaf brengen. Op het iTunes Festival op SXSW gaf hij meteen een voorproefje van hoe een Braziliaans feestje er volgens hem uitziet.

Met de tientallen 'Pitbull featuring J-Lo, Shakira, Kei$ha,...' hadden we geen idee aan wat we ons mochten verwachten, aangezien Mr. Worldwide het hier in Austin in zijn eentje moest redden (op zijn band na dan). Baanbrekend is het niet, maar Pitbull loste de afwezigheid van zijn madammen op door de sensuele videoclips op een groot scherm achter zich op het podium af te spelen.

En dat volstond blijkbaar, want hoewel de rapper slechts stukjes van de songs meezong, en dan nog niet eens altijd even toonvast, sprongen de aanwezige gelukzakken heftig op en neer en amuseerden ze zich te pletter. Pitbulls grootste hits, waaronder Rain over me, Dance Again en Tonight, werden van A tot Z meegebruld. En jawel, zelfs op het balkon in het prachtige Moody Theater werden de stoeltjes links gelaten en bewoog en zong iedereen de longen uit zijn lijf. De sfeer zat goed, want ook de iets minder grote hits, werden enthousiast onthaald.

Maar een man alleen is toch maar alleen. En zo kreeg Pitbull al snel assistentie van de Amerikaanse vrouwengroep G.R.L., die net ervoor een vijftal eigen nummers had gebracht. Wild, wild love was, zoals de meeste Pitbull-samenwerkingen eigenlijk, perfect dans- en meezingbaar, maar niet bijster origineel. Maar de Girls, die ons verdacht hard aan The Pussycat Dolls deden denken, brachten sowieso kleur op het podium met hun geweldige outfits en girly danspasjes. Komend uit de generatie van de Spice Girls kunnen we dat uiteraard alleen maar toejuichen.

© Getty images

"Maar waar blijven die legendarische Pitbullbillen?" voelden we de mannen rondom ons denken. Uiteraard was ook daar aandacht voor, want Pitbull zou Pitbull niet zijn, mocht hij zijn reputatie van 'vrouwenliefhebber' niet alle eer aandoen. En zo werd hij na de knappe madammen van G.R.L. net zoals in de meeste van zijn videoclips vergezeld door vier sexy danseresjes die hevig met de billen schudden, hun lange lokken in het rond zwierden en hun glimlach geen seconde van hun gezicht lieten verdwijnen.

Met een goedkeurende blik bekeek Pitbull hun strakke lijf van kop tot teen, en hier en daar viel er een onschuldig kusje. Maar over het algemeen bleef alles redelijk braafjes, wat nog maar eens bevestigt dat zij die het hardst van de toren blazen in werkelijkheid niet altijd over het meeste lef beschikken. In de zaal daarentegen gingen plots verdacht veel flitsen af.

Conlusie? Als Pitbull tussen het voetballen door in Brazilië een feestje geeft zoals hij hier vanavond gaf, gaan we niemand horen klagen. Tenzij onze Duivels natuurlijk de mist ingaan. Maar zelfs in een wereld waar dat gebeurt, is er nog altijd ene Ryan Gosling om je te troosten.

Woeps, we zouden het bijna vergeten, maar ook Lady Gaga kwam weer even langs vanavond. Niet bij Pitbull, maar wel bij het Duitse dj-fenomeen Zedd die vlak ervoor optrad. Dankzij zijn geweldige set met nummers als Stay The Night en Clarity kon Pitbull de nummer 1 van zijn lijstje (het publiek opwarmen), alvast meteen overslaan.

Hoewel de 24-jarige Zedd met zijn looks en muziek sowieso scoorde (vooral bij de vrouwtjes dan, lees: gillende pubers), werd de zaal compleet gek toen Lady Gaga plots op het podium kwam. Terwijl haar Artpop-song Aura weerklonk, voerde Mother Monster vreemde dansjes op, groette ze het publiek en trapte ze het weer af. 

Lees meer