Jan Jambon: "Wel degelijk communicatie naar MIVB gegaan om metro stil te leggen"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon blijft erbij dat alle procedures in verband met het stilleggen van de Brusselse metro zijn gevolgd. Het heeft volgens hem geen zin om hierover meer polemiek te creëren. "De onderzoekscommissie die in het parlement geïnstalleerd wordt, zal dit wel tot op het bot uitspitten", vertelt hij aan VTM Nieuws.

"Ik heb het nog eens nagekeken en wij hebben wel degelijk de procedures gevolgd", verklaart Jambon (N-VA) aan VTM. "Wij hebben iets voor negen de beslissing genomen dat de metro's moesten stilgelegd worden. Natuurlijk, als je om 9u die beslissing neemt en om 9u11 is die aanslag, dan is het praktisch onmogelijk om het geregeld te krijgen."

Ook blijft Jambon erbij dat de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB hiervan op de hoogte is gesteld: "Er is wel degelijk communicatie van ons, vanuit de politie,vanuit het crisiscentrum, naar de MIVB te gaan." Verder belooft hij alle transparantie te geven in het onderzoek voor de commissie die werd geïnstalleerd in het parlement.

In De Zevende Dag op één horen we hetzelfde verhaal: "Kort voor negen uur hebben we in het Crisiscentrum de beslissing genomen dat het goed zou zijn om de metro stil te leggen. Daarna is het communicatietraject via de spoorwegpolitie van start gegaan. Wij kunnen dat aanbrengen van minuut tot minuut. En daaruit zal blijken dat de communicatie wel degelijk goed verlopen is."

Bekijk hier de reactie van Jambon aan VTM Nieuws:

Lees meer