Drie eenvoudige maatregelen voor een veilige luchthaven ... zonder te staken

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Zaventem veiliger maken? Dat kan met deze drie eenvoudige maatregelen al:

1. Een nummerplaatherkenning vanaf de afritten van de ring

Bij nummerplaatherkenning (ANPR) worden intelligente camera’s ingezet die kentekens herkennen. Gescande nummerplaten worden vervolgens afgetoetst in een databank. Je voedt de databank met een open protocol naar diverse centrale databanken met volgende gegevens: gestolen of geseinde voertuigen, toegelaten voertuigen, verzekerd, belastingen betaald, verkeersboete of parkeerboete openstaand?

Bij een performant systeem wordt binnen de 0,1 seconde alle databanken getoetst. Bij anomalie word je afgeleid naar een parking waar je een bijkomende uitleg kunt geven aan de politie en belastingdiensten, en ja de gewone burger heeft daar geen last van, tenzij diegene die toevallig nog een parkeerticket openstaan heeft en zich ongemakkelijk voelt tussen het rijtje boeven.

2. De valies op de transportband gekoppeld aan uw paspoort op de parking ...

Je koppelt dus de valies los van elke persoon, er komt niemand binnen met een bomvalies van 40 kg en zijn hand op de drukknop ... Je zet uw valies in de parking op de transportband en leest daar tegelijkertijd uw paspoort in. Uw EID nummer wordt automatisch gekoppeld aan een label op uw valies. Hoe eenvoudig kan het leven zijn?

Uw paspoort is dus uw check-in instrument. En bij het inchecken in de luchthaven wordt uw valies gerecupereerd in het automatisch magazijn om mee te gaan naar het juiste vliegtuig. Stel u voor, je bent onmiddellijk uw valies kwijt, en je kan veel sneller inchecken. De check in koppelt gewoon de valies aan het juiste vliegtuig. Zowaar zou Zaventem ineens sneller kunnen werken dan Ryanair. Dus geen gezeul meer met valiezen in Zaventem. De eerste valiezenvrije luchthaven.

3. Een sorteersluis aan de inkom op basis van het paspoort.

WTF ? Hoe eenvoudig kan het zijn: een scanner die alle plastieken Europese en Internationale paspoorten leest bij de ingang. Je kunt zelfs automatische gezichtsherkenning koppelen aan de foto van het paspoort, en een percent match instellen. Foto's die teveel afwijken worden uitgesorteerd. Je kunt de foto op het paspoort afpunten aan de foto in de databank. Dus jawel de software kan alle anomalieën uitvissen en naar een dienst apart sturen.

En ja, een moslima met hoofddoek geraakt niet binnen ... Het gezicht moet herkenbaar zijn ... Een taliban met een vals paspoort geraakt niet binnen ... Een ontsnapte gedetineerde wordt uitgevist. Een fiscale vluchteling geraakt ook niet weg. De paspoort lezer beslist op basis van verbonden databanken waar je binnen mag. Alle normale personen gaan probleemloos door de controle. Ben je een persoon met crimineel geurtje, of een paspoort die niet duidelijk is, of heb je een openstaande belastingschuld dan word je naar het politiebureau , paspoortdienst, of belastingdienst geloodst ... Hoe simpel kan het leven zijn ?

Heb je blauw op straat nodig ?

Nee hoor ... je hebt administratief blauw nodig die de problemen oplost. De mensen met gebroken paspoort, de mensen met een verkeerde foto berispt, en ja die ene terrorist op 100 miljoen toeristen eruit vist. Want geef toe, je kunt toch niet verwachten dat politiemensen zomaar onfeilbaar alle Salah's uit een rij toeristen vist? Dus minder blauw en meer IT. Dat hebben we nodig.