Geniale oplossing: tandartsassistente neemt haar hond mee om bange patiënten te kalmeren

Was jij als kind ook zo bang om naar de tandarts te gaan? Misschien ben je dat stiekem zelfs nu nog. Goed nieuws, er bestaat een oplossing voor. Een Amerikaanse tandartsassistente is op het geniale idee gekomen om haar hond JoJo, die getraind is als 'comforthond', mee naar de tandartspraktijk te nemen om bange patiëntjes te kalmeren. En wat blijkt? JoJo is superpopulair omdat ze precies weet hoe ze dat moet doen. Wij willen ook zo'n hond:

Dit is Lynne Ryan, een tandartsassistente uit Chicago, en haar knuffelhond JoJo

JoJo is getraind als comforthond, dat wil zeggen dat ze geleerd heeft hoe ze mensen die angstig of gestresseerd zijn, kan kalmeren

Eén keer per maand komt JoJo speciaal naar de tandartspraktijk waar haar baasje werkt om bange patiëntjes gerust te stellen

JoJo "is echt lief", vertelt collega-tandartsassistente Veronica Renteria aan Amerikaanse nieuwssite BuzzFeed. "Ze is hier gewoon echt voor jou, als je in de stoel gaat zitten, legt ze haar hoofd op je schoot. Het is ongelofelijk hoe ze voelt wat iemand op dat moment nodig heeft."

"Je mag JoJo's pootje altijd vasthouden", vertelt baasje Lynne Ryan. "Er was eens een meisje die JoJo's oor de hele tijd geaaid heeft toen haar tand getrokken moest worden."

JoJo komt nog maar een klein jaartje maandelijks op bezoek in de tandartspraktijk en ze is al een echt succes ...

... en niet alleen bij haar 'collega's' ...

... want er zijn zelfs patiëntjes die speciaal naar JoJo vragen als ze naar de tandarts moeten komen

Dat snappen wij helemaal!! :-) Hadden wij ook maar zo'n hond ...

Lees meer