"Mag ik jullie wat vragen over papa?" Minister verspreidt ontroerende brief van zoontje van overleden militair

"Wat vond papa leuk? Wat vond papa cool? Hield papa van dieren?" Deze ontroerende vragen stelde een 8-jarig jongetje in een brief aan familie, vrienden en collega's van zijn vader die in 2007 als militair in Afghanistan omgekomen is. De Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis was zo geraakt door de brief dat ze besloot het jongetje te helpen en de brief op sociale media te verspreiden. "Bedankt als jullie me terugschrijven", aldus het jongetje. 

"Mag ik jullie wat vragen over papa? Want ik heb hem niet gekend en jullie wel!" De 8-jarige Stan zit met veel vragen over zijn vader die in 2007 is omgekomen bij een ongeluk op missie in het Afghaanse Uruzgan. Rob Donkers, sergeant der eerste klasse, zat in een pantservoertuig, toen deze kantelde in een rivier bij Tarin Kowt. Zoontje Stan heeft daardoor nooit de kans gehad om hem te leren kennen. En daarom heeft hij nu een brief gestuurd naar familie, vrienden en collega's van zijn vader.

"Wat vond papa leuk? Wat vond papa cool? Hield papa van dieren? Wat vond papa lekker? Deed hij het op school goed?", vraagt hij in de brief. Het zoontje wil duidelijk graag weten waar zijn papa van hield en wat hem zoal bezighield.

En: "Mag ik nog meer dingen weten over papa? En verhalen over hem? Als jullie foto's en filmpjes hebben is ook goed. Bedankt als jullie mij terug schrijven." De brief is werkelijk zo oprecht en ontroerend dat je het jongetje liefst direct wil helpen. De Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis besloot dan ook de brief te fotograferen en via Twitter te verspreiden, om het jongetje aan zoveel mogelijk reacties en informatie te helpen. "Op verzoek. Follow-up zeer welkom.", tweet ze.

De prachtige brief kan je hier volledig lezen. Hopelijk komt Stan gauw meer over zijn vader te weten!

Bron: NOS, 1Limburg