Website verraadt waar er geflitst wordt

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Volgende week is het weer zover: tijd voor de eerste flitsmarathon van dit jaar. Voor wie zich niet wilt laten vangen, is er de website PolCon.be, waarop gebruikers een overzicht vinden van alle actieve politiecontroles. Bedoeling is om de gebruikers te sensibiliseren en zo flitsboetes te besparen.

Geflitst

Het is ons allemaal al eens overkomen. Je bent onoplettend en duwt iets te diep het gaspedaal in. Voor je het weet, sta je op de foto. En enkele weken later volgt de (gepeperde) rekening.

Dat probleem is van de baan met de website van PolCon - Politie Controles. Daarop vinden gebruikers een overzicht van de actieve politiecontroles in Vlaanderen en in Brussel.

Meldingen

De website combineert de meldingen van haar (meer dan 50.000) leden en informatie uit een tiental andere bronnen. Daarmee zegt de pagina over de meeste controles in Vlaanderen en Brussel te beschikken.

Doorgeven

Maar mag dat zomaar, controles doorgeven? "Op zich is er niks mis met het doorgeven van politiecontroles", klinkt het bij PolCon.be. "Veel politiezones doen het trouwens zelf. Ze geven dan op voorhand aan waar ze precies gaan flitsen. Bovendien worden controles ook nu al doorgegeven via WhatsApp of op zelfs met de GPS. Dat is zelfs volgens de Federale Politie de huidige realiteit", besluit PolCon.be.

Wanneer de pagina aanslaat, sluiten PolCon ook een app niet uit.