Respect en duizendmaal dank! 21 jobs die alle mama's moeten kunnen

Joepie, vandaag is het Moederdag! Tijd om mama in de bloemetjes te zetten en eens extra uit te drukken hoe dankbaar we zijn voor alles wat ze doet. Want dat is veel ... heel veel! Ook al krijgen ze hulp van de papa's, toch hebben mama's niet minder dan 21 jobs, zot hé?! En wel deze:

1. Kokkin

© Giphy

Mama zorgt ervoor dat er elke dag vers gekookt wordt (of toch meestal), en dat er genoeg groentjes en andere gezonde lekkernijen op tafel worden gezet.

2. Patissier

© Giphy

En als er een verjaardagsfeestje is, bakt mama ook pannenkoeken of een taart. Of ze bakt cupcakes voor de jarige om uit te delen op school.

3. Event planner

© Giphy

Over feestjes gesproken: mama organiseert alle mogelijke feestjes. Verjaardagsfeestjes, communies, lentefeesten, babyborrels, .... Mama zorgt voor de gastenlijst, de uitnodigingen, hapjes en drank én de geschikte locatie als een echte pro!

4. Kinderverzorgster

© Giphy

Vuile luiers verversen, snotneuzen afkuisen aan de lopende band, het gebeurt allemaal op automatische piloot door kinderverzorgster mama.

5. Verpleegster

© Giphy

En als de kindjes ziek zijn (je weet wel, zo ene keer per jaar of zo, écht niet vaker ;-)), dan staat verpleegster mama paraat. Neusjes spoelen, aerosollen, een extra knuffel voor de zieke, een kusje met mamazalf op die pijnlijke knie ... en de pijn is snel vergeten.

6. Psychologe

© Giphy

Wat het probleem ook is, mama biedt een luisterend oor voor alle issues. Ze staat haar kinderen bij met raad en daad en na een goed gesprek en dito knuffel kunnen ze er weer helemaal tegenaan.

7. Poetsvrouw

© Giphy

Stofzuigen, dweilen, rommel opruimen, het hoort er ook bij als mama. Je zou het misschien niet denken, maar kinderen zijn echte pro's als het op rommel maken aankomt ;-).

8. Wasserijmedewerkster

© Giphy

En ook de was moet gedaan worden. De wasmachine draait overuren en al die propere was moet natuurlijk opgeplooid raken én in de juiste kasten gelegd worden.

9. Strijkster

© Giphy

En die propere kleren moeten ook gestreken worden. Hemden, broeken, rokken, kleedjes: meer dan genoeg voor een heuse strijkmarathon elke week.

10. Kamermeisje

© Giphy

Mama zorgt ervoor dat er op tijd en stond verse lakens op het bed liggen en dat de kamer regelmatig verlucht wordt. Oh ja, en hadden we al gezegd dat ze ook vaak rommel opruimt ;-)?

11. Taxichauffeur

© Tumblr

Zoonlief moet naar de voetbaltraining worden gebracht, en dochterlief naar de balletles. De ene moet naar de muziekschool en de andere naar de tekenacademie. Taxi mama zorgt ervoor dat de kindjes overal op tijd geraken.

12. Personal shopper

© Giphy

Mama kan nauwelijks volgen met de boodschappen vooraleer de koelkast alweer leeg is. En daarbij zorgt ze er natuurlijk voor dat ze het favoriete fruit van de ene koopt en de lievelingskoekjes van de andere.

13. Planner

© Giphy

Niemand die zo goed kan plannen als een mama. Ze weet perfect wanneer alle naschoolse activiteiten zijn, wat er op de sociale agenda staat, en wie er vandaag iets extra's moet meenemen naar school omdat er iets speciaals te doen is.

14. Entertainer

© Giphy

"Mamaaaaaa, ik verveel me!" Of het nu is door in de auto leuke liedjes te verzinnen of door in de tuin leuke waterspelletjes te organiseren, mama is een eersteklas entertainer.

15. Logopediste

© Upworthy

Vanaf de eerste woordjes speelt mama een belangrijke rol. Mama benoemt alles wat ze tegenkomt en zo leren haar kleine schatjes spelenderwijs hun eerste woordjes. Ze leest samen met hen talloze boekjes en later helpt ze bij hun huiswerk, waarbij ze regelmatig haar hersenen serieus moet pijnigen.

16. Pedagoge

© Giphy

Uiteraard is mama één van de belangrijkste opvoeders van haar kinderen. Ze leert haar kinderen om goeie manieren te hebben, en zorgt ervoor dat ze naar haar luisteren. Meestal toch ;-).

17. Styliste

© Giphy

Vergeet Jani, als kind is er maar één échte styliste en dat is mama. Zij zorgt ervoor dat haar kinderen netjes en hip gekleed voor de dag komen. En als papa de kinderen moet aankleden, dan zorgt mama voor een haarfijne uitleg over welke stuks al dan niet mogen gecombineerd worden ;-).

18. Kapster

© Giphy

Ook de kapster van dienst is meer dan eens mama. Sommige mama's knippen zelf het haar van hun kroost, maar ook als mama dat niet doet heeft ze wellicht de skills om staartjes en vlechtjes te maken of om het haar van haar zoon in piekjes te zetten met een likje gel.

19. Kunstenares

© Giphy

Of mama nu creatief is of niet, sowieso haalt ze regelmatig de kunstenares in zichzelf naar boven. Mee kleuren, tekenen of knutselen, allemaal part of the job. Al is de kans niet onbestaande dat zoon- of dochterlief niet hélemaal tevreden is over mama's interpretatie van Piet Piraat ;-).

20. Cheerleader

© Giphy

Of het nu naast het voetbalveld is of tijdens een schaakcompetitie, de allergrootste fan is altijd mama. So-wie-so. En dus supportert ze enthousiast voor zoon- of dochterlief. Als een echte cheerleader, maar dan zonder de pomponnetjes.

21. Rots in de branding

© Giphy

Last but not least: een mama is een heuse rots in de branding. Ze staat altijd paraat voor haar kinderen, zelfs in het holst van de nacht, en vecht als een echte leeuwin voor hen. De liefde voor haar kinderen is dan ook oneindig.

Eigenlijk verdient mama gewoon een standbeeld voor alles wat ze doet. Give it up voor alle mama's, you're the best <3 !

Lees meer