Thunder! 't Is officieel: Axl Rose is nieuwe zanger van AC/DC

Het gerucht deed al een hele tijd de ronde, maar nu heeft de Australische band het bevestigd: Axl Rose is de nieuwe zanger van AC/DC. Hij vervangt Brian Johnson, die wegens gehoorproblemen van de dokter niet mee op tournee mag. Volgende maand mag de wei van Werchter al oordelen of Rose een goede vervanger is.

Johnson was al sinds 1980 de zanger van de succesvolle band, maar gezondheidsproblemen dwingen hem om af te haken voor de Europese tour van AC/DC. Op 16 mei komt die ook door ons land en treedt de band op in Werchter. Axl Rose is ook de zanger van Guns N'Roses en hij bevestigde het nieuws met een tweet die AC/DC-fans meteen zullen begrijpen:

Vanochtend maakte ook AC/DC het nieuws officieel met een online bericht:

"AC/DC wil Brian Johnson bedanken voor zijn bijdragen en toewijding tot de band doorheen de jaren. We wensen hem het beste met zijn hoorproblemen en toekomstige projecten. Hoezeer we ook wilden dat deze tour kon eindigen zoals hij is begonnen, begrijpen, respecteren en steunen we Brians beslissing om te stoppen en zijn gehoor te redden.

We gaan de rest van onze tour volmaken voor iedereen die ons doorheen de jaren heeft gesteund, en we hebben het geluk dat Axl Rose ons vriendelijk zijn hulp heeft aangeboden. AC/DC zal de Rock Or Bust World Tour met Axl Rose als zanger hernemen."

Lees meer