R.I.P. Teletekst: 1980 - 1 juni 2016! VRT neemt na 36 jaar afscheid van verouderd nieuwskanaal

Het is officieel: vanaf 1 juni 2016 verdwijnt Teletekst van de VRT-kanalen. Al zal je tot het einde van het jaar Teletekst nog wel kunnen bezoeken. Ze gaan de dienst gewoon niet meer updaten en kijkers doorverwijzen naar andere informatiekanalen, zoals de websites en de sociale media van de VRT.

Teletekst zag in 1980 het levenslicht en was toen een erg vernieuwende informatiebron, meldt de VRT. Maar anno 2016 zijn de informatieve kanalen van je televisie achterhaald door het internet. Alles wat je op Teletekst vindt, staat ook op andere media. Daardoor is het bezoek de voorbije jaren fors teruggelopen.

888 blijft wel bestaan

Van zodra Teletekst niet meer in de beheersovereenkomst stond, besliste de VRT om deze dienst af te bouwen. De middelen die ze hiermee winnen, wil de openbare omroep gebruiken voor de verdere ontwikkeling van andere nieuwskanalen. De Teletekstpagina 888 blijft wel bestaan, aangezien je langs die weg ondertitels kunt aanzetten. Maar vanaf 1 juni wordt er dus geen nieuwe informatie toegevoegd. Aan het einde van dit jaar zwaaien we Teletekst dan definitief uit.

De mannen van De Ideale Wereld namen een tijdje geleden al afscheid van Teletekst. Check hieronder hun hilarische sketch.

Lees meer