"Dáár, de Wipstraat!" Steek Kobe Ilsen en Danira Boukhriss in 1 auto, en dit is wat gebeurt

Na de eerste 'Over Eten' kan je amper geloven dat Kobe Ilsen en Danira Boukhriss nooit eerder blonken als tv-duo: "Ik heb mijn work husband gevonden!", en wees maar zeker dat ze een match made in heaven vormen: "De persfoto's zijn gemaakt terwijl wij over pijpen bezig waren." Oew yeah, met deze twee kapoenen trokken we op Monkey Ride door de Kempen, maakten we een praatje over hun één-programma 'Over Eten', én deden we de Slimste Mens-finale even over ... 

 

Wat we nu precies te zien krijgen in Over Eten, a.k.a. hun tv-debuut als duo? "Het programma staat volledig in het teken van voeding", begint Danira, "maar het is geen kookprogramma. Wel komen vragen over eten aan bod die iedereen zich stelt. Het is zo verbazingwekkend hoe vaak wij foute gedachten hebben over bepaalde voedingsstoffen."

Ook volgens Kobe is het hoogtijd om ons te verlossen van die idée fixes: "Het is ongelofelijk hoe hard die clichés zitten ingebakken bij mensen, zoals dat brood een dikmaker is." Hoezo, is dat dan niet waar? "Ik zou kijken", verzekert Kobe. Want die typische idée fixes hebben hij en Danira dus speciaal voor ons voorgelegd aan een professor.

Daarnaast gaan Kobe of Danira ook elke week op stap met een bekende persoon die een nogal merkwaardig voedingspatroon heeft. En zo trad Kobe in de eerste aflevering even in de buiksporen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA): "Ik denk dat heel veel mensen willen weten wat die man eet. Zijn voedingsverhaal is zeer interessant, aangezien hij ooit 60 kilo meer woog." En jup, we krijgen een dag in het eetpatroon van Bart De Wever te zien, inclusief de work out: "Na 2-3 kilometer lopen zei de regisseur dat we alle vragen hadden gefilmd, en dan zei De Wever: 'Ja, ja, dat is goed, maar ik ga mijn toer nu wel lopen, hé!'" Gevolg? Kobe liep de volledige 14 kilometer mee tot de finish. "Tegen 11 km/u, hé. Dat is niet weinig!"

Anyway, naast eten kwamen we in onze Monkey Ride nog wat andere dingen te weten over de één-hotties, zoals euh ... de gelijkenis tussen Danira en ...

"Ik val op grote mannen", geeft Danira er een woordje uitleg bij. Als in ... Kobe Ilsen-groot (1m92)? "Ja, Kobe is echt mijn ideale lengte. Alleen jammer van dat haar." Awtcchhhh. "Ik blijf het zeggen, dat kort geschoren kopke, da's toch net ietsje mannelijker en stoerder, niet?"

Maar hé, voor of tegen the hair ... de friendship en dedication zitten hélemaal top ...

Toch een beetje schattig, die twee

Nu ja, 't is te zeggen ...

Spontaniteit boven alles

Restte ons nog één ding ...

... DE FINALE VAN DE SLIMSTE MENS SPELEN HOE HET HAD MOETEN ZIJN: Boukhriss vs. Ilsen

Met één cruciale spelregel ...

Check de volledige video (bovenaan) voor het eindresultaat. Hier alvast een kleine hint ... (of niet)

By the way ...

Opvolging verzekerd!

Maar laten we eerst nog maar even genieten van hun 'Over Eten', elke woensdag om 20u35 op één. 

Lees meer