Dáár dienen die metalen knoopjes in de zakken van onze jeansbroek dus voor

Sta jij soms stil bij het feit dat er zich een trio van rare knoopjes aan de zakken van je favoriete jeans bevindt? Die ronde, bronzen metalen dingetjes zijn blijkbaar toch niet geheel overbodig, zoals we misschien altijd dachten. 

Viel het je ook al op dat je jeans kleine bronzen knoopjes op de naden van de zakken hebben zitten? En waarom zitten die rare ronde knoopjes daar dan eigenlijk? Ze zien er misschien als decoratie uit, maar hun bestaan is eigenlijk echt wel nuttig. Want door de bronzen knoopjes - ook wel rivetten genoemd - op de naden van een jeansbroek te plaatsen, verleng je de levensduur van je broek.

De vraag werd eerder al gesteld op zoekmachine Yahoo. Daar legt een gebruiker uit dat Levi Strauss himself, ontwerper van het gelijknamige jeansbedrijf, destijds een patent heeft genomen op de rivetten. De koning der jeans investeerde in het idee van ene Jacob Davis, een kleermaker. Die kwam met het idee wanneer hij mijnwerkers hoorde klagen dat hun broeken toch wel zeer snel de geest gaven. Zij vulden hun zakken met goudstukken en dat zorgde ervoor dat de broeken snel ontrafelden. Dat probleem is nu dus van de baan door het invoeren van de rivetten op de naden.

Trouwens: er bestaan mensen die hun jeans zonder handen aan kunnen doen. Zot.

 
Bron: Mirror

Lees meer