Net nu we denken te weten hoe 't zit met Melisandres ketting ... zijn we weer keihard in de war (spoilers!)

Als je niet weet waarover de titel gaat, kan je best zo snel mogelijk de eerste aflevering van seizoen 6 van Game of Thrones bekijken en dan terugkomen. Want we hebben het over dé spoiler van de aflevering, dus lezen is op eigen risico. Voor zij die wel kunnen volgen: welkom en obsedeer gezellig mee over de ketting van Melisandre.

Goed, het gaat dus over Melisandres ketting. We zagen in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen hoe de rode priesteres verouderde toen ze haar bekende halsketting uitdeed. Melisandre zou dus eeuwenoud kunnen zijn. Freaky. Al die seksscènes met Stannis, Gendry en zelfs bijna Jon Snow ...

Maar het feit dat ze oud is en zich vermomt als een jonge verleidster, zat bij veel fans al een tijdje in het achterhoofd. Ze heeft kennis van een vreemde oude god, kan bevallen van creepy schaduwbaby's dus een magische verjongingskuur lijkt niet echt vergezocht.

Hoe ze zich zo jong houdt, lijkt dus via die ketting te gaan. Ze werd pas ouder toen ze de ketting afnam, want haar kleren gingen al vaker aan en uit dus daaraan zal het niet liggen. De ketting gloeide ook bij onze eerste ontmoeting met Melisandre in seizoen 2, toen Cressen dood voor haar neerviel terwijl zij haar bekende quote "The night is dark and full of terrors" uitsprak.

Foutje?

Fan Marcela Limon merkte echter een mogelijke fout op rond die magische ketting in seizoen 4: als de ketting de reden is dat ze er jong uitziet, hoe komt het dan dat ze er in deze badscène niet uitziet als een verrimpeld oud omaatje? Is het een continuïteitsfout of zit de magie om jong te blijven helemaal niet in de ketting?

Sommige mensen denken dat het komt omdat Melisandre in seizoen 6 haar geloof wat verliest omdat haar visioenen niet klopten en ze daarom haar krachten ook langzaamaan kwijtraakt. Ze is niet echt op haar opperbest daar aan The Wall.

Deze Redditor denkt niet dat het een fout is, maar zegt dat de makers het doelbewust zo gefilmd hebben. Om een lang verhaal kort te maken: Selyse, de vrouw van Stannis Baratheon en een trouwe volger van Melisandre en haar god, is de enige die de priesteres ziet in deze scène. Hij stelt dat Selyse Melisandre altijd al kon zien zoals ze echt is, dus als een - hele - oude vrouw.

Dat zou haar vreemde gelaatsuitdrukking verklaren die ze tijdens die scène heeft. Melisandre zei dat ze geen "trucs hoeft te gebruiken op trouwe volgelingen", wat dus wilt zeggen dat ze voor Stannis wel trucjes nodig had, maar dat ze zich gewoon kon tonen bij Selyse omdat ze toch bleef geloven. Ook geruststellend voor Selyse, want hoe leg je anders uit dat een lelijk oud vrouwtje haar man zo gemakkelijk in bed kreeg en zij niet?

Uitleg gevraagd, schrijvers!

Nu schrijvers David Benioff en D.B. Weiss de boeken van George R.R. Martin niet meer volgen voor de televisieserie, kunnen ze het fenomeen verklaren hoe ze willen. Want als het een foutje was, kunnen we nooit bewijzen dat het er één was als ze het goed kunnen uitleggen. Er zijn duizend en één mogelijkheden en ze hoeven alleen maar te kiezen. Misschien kunnen ze zelfs inspiratie halen van Reddit. Maar wat de uitleg ook zal worden, het heeft sowieso met magie te maken.

Bron: The Huffington Post, TechInsider

Lees meer