Directeur van de Belgische Nationale Bank start boycot Zaventem: "Allen naar Amsterdam!"

"Geen service op Zaventem op totaal lege luchthaven. Allen naar Amsterdam." Dat staat letterlijk te lezen op het Twitter-profiel van Marcia De Wachter, de directeur van de Belgische Nationale Bank. Met de hashtag #allennrAmsterdam probeert ze mensen die normaal in Zaventem het vliegtuig zouden nemen, naar de luchthaven van Schiphol door te sturen. Opvallende uitspraken voor iemand met zo'n topfunctie(s). 

Marcia De Wachter, de directeur van de Belgische Nationale Bank, is compleet ontevreden over het gebrek aan service op de luchthaven van Zaventem. Dat blijkt uit de tweets die ze vandaag stuurde. "Geen service op Zaventem op totaal lege luchthaven. Allen naar Amsterdam", staat daar te lezen.

Nadien stuurde ze nog enkele gelijkaardige tweets. "Niemand bij de bagageband, maar toch vertraging aangekondigd", klinkt het verontwaardigd, waarbij ze zelfs de hashtag #allennrAmsterdam lanceert. Of toch probeert, want ze is de enige die 'm heeft gebruikt.

Sinds de aanslagen van 22 maart in Brussel wordt al gevreesd voor de economische gevolgen voor de luchthaven van Zaventem door de aanslagen. Dat iemand met zo'n topfunctie op sociale media oproept tot boycot is op z'n minst opvallend te noemen. Want de naam Marcia De Wachter klinkt misschien niet bekend in de oren, maar De Wachter is niet van de minsten.

Ze is Directeur van de Nationale Bank van België én ondervoorzitster van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid (HRW). Dat laatste is een adviesorgaan van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg dat moet onderzoeken of overheidsmaatregelen effectief jobs creëren. Ook haar andere mandaten zijn trouwens niet mis: bestuurslid van het Instituut voor de Nationale Rekeningen, lid van de studiecommissie voor de vergrijzing van de Hoge Raad van Financiën, ... en ga zo maar door. Haar andere mandaten vind je hier.

Lees meer