Eagles Of Death Metal-frontman is nu echt alle krediet kwijt: Rock En Seine annuleert optreden wegens islamofobie

We weten het nog allemaal: het was Eagles Of Death Metal die een concert stonden te geven in Le Bataclan toen daar in de avond van 13 november de hel losbrak. Jesse Hughes praat sindsdien meer dan goed voor hem is over die bewuste avond en al wat ermee te maken heeft. Het Parijse festival Rock En Seine vindt het nu welletjes geweest en annuleert het concert van Eagles Of Death Metal op hun festival wegens islamofobie.

Dat Jesse Hughes niet de meest linkse denker is, dat wisten we al langer. Hij is pro wapens en pro Trump. Hughes is één van de mensen die meent dat wij Europeanen makke zwakke en weerloze lammetjes zijn die zich willoos laten offeren net omdat ons niet is aangeleerd dat iedereen een wapen hoort te dragen. Net omdat bij ons wapens een privilege zijn van militairen en bepaalde politieagenten. Een kwestie van opvoeding, zo denken wij dan.

Maar nu is de druppel die de emmer doet overlopen dus gevallen en zou het tij wel eens kunnen keren. Aanleiding voor deze annulering is een interview dat Hughes gaf aan een nogal dubieus internetmagazine en YouTube-kanaal. Hieronder is een deel van het interview te zien, hier is het in zijn geheel na te lezen.

In dit artikel zegt Hughes dat hij moslims heeft zien feesten na de aanslagen en dat de islam nu het excuus van islamfobie misbruikt om ons, Europeanen, te verdoven zodat we een makkelijkere prooi zijn. Niet netjes allemaal en hoewel de recente annulering van Rock En Seine dus koren op zijn molen zullen zijn, is het wel een krachtig statement van Rock En Seine. Thumbs up!

 

Lees meer