Isaac H. Wright - aka Bran - tweet wat we allemaal dachten tijdens laatste aflevering Game of Thrones (SPOILERS)

Ga snel die nieuwste aflevering van Game of Thrones kijken want dit artikel gaat over DE gebeurtenis in de aflevering. En deze spoiler wil je echt niet op voorhand weten! Ook de acteurs zelf zijn ervan onder de voet. Isaac Hempstead Wright, die Bran speelt, stuurde een tweet die enorm goed samenvat wat we allemaal dachten tijdens de aflevering. En in een interview met hem en Kristian Nairn (Hodor) krijgen we quotes te horen die ons gewoon weer doen huilen ...

Als je de aflevering gezien hebt, heb je waarschijnlijk een hoop zakdoeken nodig gehad want Hodors dood was niet zomaar een dood. Zijn hele leven stond in teken van Bran Stark, één van de laatste overlevende zonen van Ned, en hij heeft letterlijk alles opgegeven om zijn leven te redden. En zonder dat hij het eigenlijk zelf kon beslissen. Hodor held the door, and became Hodor.

Zonder Bran, had Wylis gewoon kunnen opgroeien zoals elk ander kind. Maar Bran moest overleven en door zijn toedoen werd Wylis Hodor. Zijn opdracht "hold the door" werd in het brein van Wylis gegrift tot het het enige was dat hij nog kon zeggen. Zo zielig om hem letterlijk zijn verstand te zien verliezen.

Isaac Hempstead Wright, de acteur van Bran, zegt in deze tweet wat we allemaal dachten op dat moment:

Inderdaad, goed gedaan Bran ... (NOT)

© HBO

In een interview op het YouTube kanaal van Game of Thrones geeft Isaac toe dat het zijn schuld is: "Hodor was gewoon een normale jongen tot Bran het voor hem verpestte"

Gelukkig voelt hij zich er ook slecht over: "Het is verschrikkelijk. Het is zo triest. Hij is één van de enige personages in Game of Thrones die geen geheime agenda heeft, echt totaal niet. Hij is gewoon Hodor ... Dus om hem zo te laten sterven is als zout in de wonde wrijven."

"En het gebeurt altijd bij de goede, lieve personages die zoiets niet verdienen en die zelf een verschrikkelijke periode hebben doorgemaakt. Want Hodor was gewoon een doodnormale jongen tot Bran het voor hem verpestte."

Ook Kristian Nairn komt aan het woord en het is hartverscheurend om te horen hoe ook hij het moeilijk had met de dood van Hodor.

Want ook de acteur is een schat van een vent: "Toen ik het script van seizoen 6 kreeg - al had ik al een telefoontje gehad en wist ik wat er ging komen voor Hodor - was het echt heel moeilijk om die scènes te lezen. Ik hou van Hodor: Ik hou zielsveel van hem ... Ik beeldde me ook in dat Hodor één of andere koning zou worden, maar ik vind het goed dat hij zichzelf heeft opgeofferd voor zijn vrienden. Dat voelt voor mij heel trouw aan Hodors persoonlijkheid."

(Je kan hiernaast ook het interview zelf bekijken.)

"I think I did quite well to get to season 6." Inderdaad, Kristian, en als Bran er niet was geweest, was je nog veel verder geraakt!

RIP Hodor <3

Bronnen: Buzzfeed, YouTube

Lees meer