OMG, hij meent het! Jani komt naar Graspop: "Ik heb alleen nog geen kleren"

Met duizenden zijn ze al, de metalfans die Jani via de Facebook-pagina 'Wij willen Jani op Graspop' uitnodigden voor Vlaanderens grootste metalfestival. En hun wens wordt ingewilligd: "Ja, tuurlijk wil ik gaan naar Graspop", bevestigt Jani zonet aan ons. "Ik heb drie dagen overleefd op een metalcruise, Graspop zal ook wel lukken."

Jup, jup, Vlaanderens populairste stylist heeft de metalsmaak reuzegoed te pakken na de laatste aflevering van Jani gaat ... waarin hij drie dagen met de die hard metalfans mee op metalcruise trok vanuit Miami. Geen wonder dat gisterenavond de Facebookpagina ontstond met de weinig subtiele maar wel heel overtuigende uitnodiging: Wij willen Jani op Graspop.

Passie à volonté

We spraken Jani zonet aan de telefoon, en eerlijk? Hij was overdonderd door alle mooie en lieve reacties vanuit de metalwereld: "Mijn mailbox zit echt vol!" Tickets voor het festival heeft hij (nog) niet ontvangen, "maar ik heb nog niet eens alles kunnen lezen!" Er zijn, zal hij sowieso: "Ja, uit respect vind ik dat ik dit moet doen. Ik had nooit verwacht hoe hecht die metal scene is. De passie die deze mensen delen ... Dat vind je nergens terug", bestoeft hij zijn gloednieuwe vrienden. "Ik heb daar zoveel liefde gevoeld!"

En ook met Isaac van Epica heeft Jani nog altijd contact: "Onlangs is hij bij mij op bezoek geweest. Echt keigrappig: ik met zo'n heavy metal dude in de living!" En blijkbaar heeft Isaac zijn nieuwe podiumoutfit van Madonna nog niet naar de vuilnisbak verworpen: "Hij heeft er nog al optredens mee gedaan en al keiveel complimenten over gekregen", aldus een fiere Jani. "Ik had die T-shirt nochtans voor mezelf meegenomen eigenlijk."

© VIER

"Nog nooit zoveel gedronken"

Al is er wel degelijk één probleempje voor Graspop: "Ik heb nog geen kleren voor op de wei!" Twee probleempjes eigenlijk, want ook de hoeveelheid alcohol zal nog wat trainen worden:

"Echt, ik heb nog nooit zoveel alcohol gedronken als op die cruise. Normaal drink ik superweinig en ben ik na twee drankjes al zat. Maar Pascal maar zeggen: 'Ge moet mee! Ge moet mee!'" Al hoeft niemand zich zorgen te maken op Graspop: "Onlangs reageerde Pascal nog ergens: 'Jani is nen hele toffe. Dronken ook.'" Dat belooft ...

© VIER

Gesprekken over tweede seizoen

Fans van Jani gaat ... mogen trouwens nóg hoger in de lucht springen, want de kans op een tweede seizoen wordt elke dag reëler: "Er lopen gesprekken, ja", bevestigt Jani, "maar er is nog niets concreet afgesproken. Er wordt wel al gepraat over data en thema's, maar ik heb het momenteel heel druk met de opnames van Zo Man Zo Vrouw dat er nog niks concreet is."

VIER polste gisteren alvast even bij de kijkers wat we Jani nog allemaal willen zien doen. Sowieso inspiratie genoeg ...

Dit vertelde Jani nog meer over zijn metalervaringen aan Studio Brussel:

Meer over Jani zijn metalavonturen vind je hier: