Open brief aan minister Schauvliege: "Niemand is tevreden over uw beleid en u bent daar tevreden mee"

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

opinieIn een open brief spreekt Daan Schellemans, een bezorgde student, minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) aan op haar beleid.

Beste mevrouw Schauvliege,

Gisteren werd een interview met u gepubliceerd waarin u vertelt dat het de functie van een boom is om omgehakt te worden. Dat u kop van jut bent, bent u wellicht al gewend, maar met dit soort uitspraken zoekt u het toch zelf. U slaagt er telkens opnieuw in om ofwel domme dingen te zeggen ofwel, en dat is veel erger, domme dingen te beslissen. Als u op voorhand wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van een beslissing dan zijn de commentaren ?voorbarig?, als u achteraf terecht wordt gewezen zijn de commentaren ?te laat?.

Flaters

U heeft in deze legislatuur meerdere keren bewezen dat u weinig begrijpt van het milieu. U kunt heel wat van uw beslissingen gewoon niet rationeel verdedigen. U flatert op televisie, u beschuldigt Jan en alleman ervan marionetten te zijn en gewoon tegen te willen werken, u flatert in kranten, het houdt niet op. U vertelt in Knack dat wanneer niemand tevreden is, u uw werk goed hebt gedaan. Met andere woorden, niemand is tevreden over uw beleid en u bent daar tevreden mee.

Ik weet niet of u beseft hoe waanzinnig dit klinkt. De mensen die u steeds opnieuw terecht wijzen doen dat niet om u lastig te vallen, de mensen die u terecht wijzen doen dat vanuit een oprechte bezorgdheid voor het milieu. Dat u tevreden bent dat milieuorganisaties u hekelen, begrijp ik niet. Het betekent eigenlijk dat u tevreden bent dat u veel te weinig doet voor het milieu.

De emmer loopt over

?Een boom heeft altijd al de functie gehad om gekapt te worden.? Daarmee flatert u nu dus opnieuw. Dit had de druppel kunnen zijn die de emmer deed overlopen, maar dat is het niet geworden. Hoe komt dat? De emmer is al maanden aan het overlopen. Uw beleid is eenvoudig weg niet goed. Het leek me nodeloos het volgende te herhalen, maar ik doe het misschien toch even gezien u opnieuw een aantal dingen over het hoofd ziet.

Bos kent een aantal functies, het kappen ervan kan daar dan