Goeie redenen om te staken...

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ik wil ook eens staken ze... en ja geloof mij, ik heb goeie redenen.

Laten we staken tegen de verplichte bijdrage voor de VRT.

Ik wil geen 300 euro meer betalen om gesyndicaliseerd nieuws te horen. Als ze hun syndicale zever willen vertellen aan de mensen die ervoor betalen,maar dat ze mij maar een internetradio geven voor hetzelfde geld zal ik wel een spotify abonnement hebben en luisteren naar leukere dingen dan naar een stelletje wereldvreemde gesyndicaliseerde propagandisten. Onze VTM heeft allang bewezen dat het kan overleven zonder subsidies. Doorbreek dat monopolie maar, en geef de VRT zijn conversieperiode. Wij gaan er allemaal beter van worden. En jammer voor die cultuurfreaks die op kosten van gemeenschap hun hobby kunnen beoefenen, maar vermoedelijk zullen die wereldvreemde uitzendingen verdwijnen naar het rijk der fabeltjes.

Laten we staken tegen de verplichte bijdrage voor de spoorwegen.

Ik betaal godverdomme met mijn gezien 1500euro per jaar voor treinen die ik in geen 30 jaar meer gezien heb. Die dingen heb ik altijd vervloekt omdat ze altijd te laat kwamen, nooit de dienst afleverden die ze beloofden, en omdat je ze alleen maar wilt gebuiken wanneer ze goedkoop zijn. Maar eenmaal je werkt worden ze ineens peperduur, en rij je veel goedkoper met de auto. Uw studenten blijken er ook nauwelijks nut van te ondervinden, want moeten om de haverklap toch uw auto gebruiken. De enige die er nog mee rijden zijn een kudde gesubsidieerde ambtenaren die als geselecteerde elite gratis gebruik mogen maken van dat openbaar vervoer, en die blij zijn dat ze een dagje vakantie krijgen met dank aan de stakingen. Aangezien ik mijn vervoer zelf moet betalen volgens diezelfde ambtenaren, wil ik staken zodat de ambtenaren ook hun vervoer zelf betalen. Ik wil staken tegen deze gemonopoliseerde luiheid en inefficientie die op mijn rug zit te parasiteren. Ik wil staken voor een mobiliteitsbudget. Geef elke burger zijn 300 euro mobiliteitsbudget, en schaf de subsidies maar af. De burger zal wel de goedkoopste oplossing kiezen. En als het waterhoofd van de NMBS failliet moet gaan, laat ze maar failliet gaan. Ik wil daarvoor staken. En noteer mijne heren dat democratisch gezien we allemaal in de meerderheid zijn. Er is een meerderheid die geen trein krijgt, er is een meerderheid die voor dit beleid kiest... Er is dus in feite weinig tegen in te brengen.

Laten we staken voor gelijke pensioenen bij privé en ambtenaren

Als de minister van pensioenen als liberaal notabene dat nog altijd zit te verdedigen, dan mag hij voor mij ook de pot op. Ongelijkheid kun je niet verdedigen. Niemand kan dat verdedigen dat de gemeenschap voordelen geeft aan één doelgroep versus een andere doelgroep. De gini coefficient voor de ambtenaren zou 0 moeten zijn.. .Hij kan hooguit bestaan bij gratie van nooit gewerkt en nooit betaald of veel gewerkt en veel bijgedragen... Daar wil ik nog een gini coefficient zien. Maar een dopper zou volgens mij minder pensioen moeten krijgen dan een zelfstandige die gans zijn leven 15.000 euro afdraagt en maar 1/3 van dat bedrag terugkrijgt op zijn pensioen. Een bediende die gans zijn leven 30.000 afdraagt zou inderdaad nog meer pensioen kunnen krijgen, volgens zijn historische bijdrage uiteraard; En de ambtenaar die zou volgens mij evenlang kan of mag werken en evenveel bijdraagt als die bediende, zou gewoon evenveel moeten krijgen. Dus ik wil staken voor meer eerlijkheid en gelijkheid in de pensioenen. Laten we de privé en de ambtenaren gelijkschakelen, dat is het eerlijkste. En laten wij in de privé nu eens gezellig staken niet tegen de regering maar tegen de ambtenaren. Wij zijn het beu dat wij de slaven zijn en zij alle voordelen hebben. Of leg het nog duizend keer uit waarom je denkt dat hun voordeel eerlijk en normaal is. Je kunt het niet verdedigen, het enige dat je kunt doen is afgaan als een gieter. En waarom een vakbond überhaupt recht zou hebben om deze ongelijkheid te verdedigen in een staking ? Ik begrijp dat niet. Ik zal het nooit begrijpen, al hangen jullie mij aan de symbolische guillotine. Ik ben zeker dat de gedachte van iedereen gelijke pensioenrechten, niet onderhandelbaar door de vakbonden, de sterkste gedachte is. Deze gedachte zal keer op keer overleven...

Laten we staken tegen de besparingen en de vermindering in investeringen die allemaal afwentelen op de privé

Jawel de overheid bezuinigt altijd het eerst in de privé. De privé moet altijd minder verkopen, en altijd goedkoper werken, terwijl dat ambtenaren nooit goedkoper moeten zijn. Zij krijgen indexaties, en wij krijgen bezuinigingen.. Zij moeten zelfs geen engagement van dienstverlening hebben, zij leveren maar diensten af, ttz hun aanwezigheid op de stoel is voldoende; Als ze 40' voor het einde van de werkdag hangen te lummelen bij de prikklok is zelfs niet relevant. Hun prikklokaanwezigheid is het enige dat telt. Op papier hebben ze gewerkt. En ja, ze moeten nooit in hun eigen voet schieten, zij kunnen gewoon zelfs zonder budget voor investeringen en zonder toegevoegde waarde blijven op hun buro zitten nutteloos plannen maken, en nutteloos blaadjes draaien. Nog erger is als hun werk investeringen plannen is, dan reduceert hun werk tot nietsdoen. Kun je netzogoed die ambtenaren de helft afslanken zodat de rest nog iets voor handen heeft met het vrijgekomen budget .

Laten we staken tegen het hangend verbod op bio-degradeerbare plastiekzakjes

OMG, waar is die nu mee bezig. Diezelfde diepzinnige beweert ironisch dat een boom gezet wordt om te kappen, en heeft blijkbaar nog nooit de website van momumentale bomen gezien. Eerlijk, ik heb nog nooit een boom gezet die gekapt is geworden en ken 23.000 bomen die nooit gekapt gaan worden. De meeste bomen die ik geplant heb staan er nog altijd. En ze staan goed, en doen hun uiterste best om gewoon mooi te zijn. Ze moeten geen hout produceren, ze moeten geen CO2 omtoveren naar biomassa, nee ze moeten gewoon mooi zijn voor mij.. Maar die biodegradeerbare zakjes gaan mij 200 euro per jaar kosten, en ik wil staken tegen de overheid die terug op verdoken manier in mijn zakken zit.

Laten we dus staken tegen emissienormen voor auto's.

Aangezien de testen dan toch allemaal nutteloos blijken te zijn, kunnen ze net zo goed terug afgeschaft worden. Je moet niet volharden in de boosheid, en de 'keeping up the appearnce' spelen. Je mag gerust aannemen dat gans die ambtenarij die roettesten , vering, lichten afstelling , gaten in chassis zit te controleren, nutteloos werk doet. De nutteloosheid van het werk druipt er zodanig van af, dat er ondertussen al bewezen is dat de roettest een hoax is. En dan volhard je natuurlijk in de boosheid. Je bent als ambtenaar voor aap gezet; Ik vind dat de ambtenarij zichzelf hier mag opdoeken.. Zij heeft bewezen zinloos werk te doen. En dat kost mij 100 euro zinloze controle per jaar, 300 euro zinloos meerverbruik per jaar. En 300 euro duurdere auto per jaar. En allemaal bewezen zinloos.

Laten we staken tegen de nutteloze veiligheidscoordinator in de bouw.

Je hoort me niet pleiten voor minder veiligheid in de bouw, maar wel tegen het nutteloze van een controleur die op het dak van een privéburger nutteloze verslagen komt produceren, en waarvan de minister ze ooit bedacht heeft, die vermoedelijk al lang vergeten is te zoeken naar het bewijs of die maatregel nu wel degelijk zijn geld waard blijkt te zijn. Want daarover moet het gaan. Brengt de regel meer op dan hij kost ? De burgers betalen per 10.000 huizen 7 miljoen euro veiligheidscoordinatoren en 100miljoen veiligheidsmaatregelen, die hopelijk dan toch 100miljoen minder lasten bij de sociale zekerheid opbrengen, en hopelijk 100miljoen minder gewonden, doden, verzorgingen met zich teweegbrengen. Maar heeft het al iemand uitgerekend of die maatregel wel zijn geld waard is ? Want de schrijnend gebrek aan zelfcontrole bij de overheid voor al haar uitvindingen lijkt een eeuwige constante te zijn. Zou de overheid niet beter een rookverbod op het werk installeren, zodat die arbeiders allemaal stoppen met roken, minder tijdverliezen op hun werk, gezonder werk verzetten, en langer leven met minder kosten voor de sociale zekerheid. Ik denk dat dit een voorbeeld is van een nuttige en rendabele aktie; En wat als de begroting van COPD, en pneumonologie volledig ten laste wordt gelegd van de sigaretten en roltabak. Dan wordt die aandoening een zelfbedruipend geheel. En dan moet je als minister niets meer verbieden. Maar zorgt de onzichtbare hand van de taksen voor een aangepast gedrag van de werkmens op de vloer. Laten we de aannemer zijn werkvolk verzekeren tegen arbeidsongevallen, en de verzekeringen de werven controleren zodat een zelfbedruipend systeem ontstaat van minder arbeidsongevallen.

Er bestaan zo nog tientallen regels in de bouw waartegen je wilt staken, want illegaal tewerkgestelde Polen, daar ben jij dan ineens verantwoordelijk voor ? Waarom moet ik zogenaamd dokken voor iets dat een aannemer zit te foeteren achter uw rug ? Of aannemers die BTW ontduiken, daar lijk jij dan ook ineens verantwoordelijk voor.. Etc. Ze trekken gewoon altijd aan het langste zeel die ambtenaren, terwijl ze wel de verkeerde mensen altijd opzadelen met de kosten. Laten we dus staken tegen deze onrechtvaardigheid.En laten we hopen dat ministers die zinloze diensten opdoeken.

Laten we staken tegen de onnozele EPB verslaggeving.

Juist ja, uw huis moet bij elke verbouwing, en elk verhuur een nutteloos en totaal van de pot gerukt papieren verslag produceren. En inderdaad niemand die het leest, en de natte vinger waarmee het verslag opgesteld is, is allang bewezen want tien controleurs maken tien verschillende verslagen. En nog leuker: de waarde van het getal is zodanig van de pot gerukt dat je zelfs kunt bewijzen dat het getal hooguit op papier een grotere reductie van de CO2 emissie toont dan in de praktijk. Net zoals 3 liter verbruikende wagen op papier bestaat, maar in de praktijktesten 6 liter verbruikt. Als je een ding zou verwachten van een regel is, dat hij iets opbrengt. Het enige dat hij opbrengt is een kostprijs die hoger is dan de waarde van de besparing. Hij bespaart zelfs niets voor mij, want de kostprijs van de materialen op de EPB 30 norm te bereiken bedraagt 70.000 euro, en de terugverdientijd van deze investering is 50jaar of economisch onrendabel. Laten we dus staken tegen alle onrendabele maatregelen die de ministers en hun wereldvreemde kabinetten ons oplegen. Ik wil vanaf nu dat de minister eerst bewijst dat het rendabel is wat ik moet doen, en daarmee intellectueel overtuigt om iets te doen die opbrengt. En anders wil ik het niet meer doen.

Laten we staken tegen het geprofiteer van de maximumfactuur

Mensen profiteren de ziekenbond arm, de dag dat ze aan de baxter van de maximumfactuur hangen. Dat mag van mij, ik heb daar geen probleem mee, het zijn de wetten, maar als er toch blijkbaar altijd moet bezuinigd worden, dan is hier wat loos ? Ik zou veel liever een ziekenfonds zien die werkt als een getrapte franchise.... Een eerste faze tot 500euro 100% remgeld, in faze 2 tot 1000euro 50% remgeld voor al uw geneesmiddelen en geneeskundige zorgen, in faze 3 25% remgeld tot 2000euro, En faze 4 vanaf 4000euro 90% remgeld. Wordt er iemand armer van zijn geneeskundige zorgen op die manier ? Iedereen kan het betalen, en de solidariteit speelt ten volle... Ik ben zeker dat dit systeem eerlijker en correcter werkt dan wat we nu op tafel leggen. Ons systeem is gedateerd en hangt samen met haken en ogen van de cumul aan bezuinigingen. Alle vrijheden zijn allang verdwenen. Niemand mag nog kiezen. En de keuzes moeten nochthans nooit beperkt worden. iedereen wordt verdacht van te frauderen... Een ziekelijk systeem is het geworden, en slachtoffer van zijn succes; Een getrapte franchise lijkt mij het enige systeem die eerlijk en correct werkt. Een liberaal systeem waar elk zijn vrijheden heeft lijkt mij het tweede principe waar we voor moeten gaan. Een overheid die baas is over zijn terugbetaling en de concurrentie laat spelen is het derde systeem waar we voor kunnen gaan. Die duizenden bladzijden wetgeving met betuttelende regels rond terugbetalingen en afspraakjes lijkt mij gewoon één pervert gedoe. De overheid zou beter dat legertje marxisten die de kabinetten bevolkt afdanken... Daarvoor wil ik staken...

Laten we staken voor een democratie.

Wat is dat nu, instellingen die niet verkozen zijn, die nooit democratische verkozen worden, die buiten hun bevoegdheid dingen zitten te eisen waar ze geen zaken mee hebben.. Een vakbond onderhandelt ofwel voor het gemeenschapsbelang met de regering of anders houdt ze haar mond. Ze onderhandelt voor gelijkheid voor iedereen of anders kan ze de pot op. Ze onderhandelt over eerlijke belastingen voor iedereen als ze daarover bevoegd is, of anders erkent ze gewoon dat de regering haar werk mag doen en proberen. . Ze moet zichzelf maar kiesbaar stellen om haar programma uitgevoerd krijgen. En dus staak ik tegen vakbonden die zich inmengt met de democratie.

laten we staken voor het leeghalen van de vetpotten van de vakbonden.

Jawel dat is ook een PIketty probleem: geld die VZW's zonder belastingen wegslepen en weghouden van de economie. OOk dat geld moet terug geinvesteerd worden in onze economie.

laten we staken voor een efficiëntere economie

Ja ik wil een overheid die slanker is, en dus minder weegt als een molensteen aan mijn nek. En die minder met haar legelijk mij ambtelijk zit te terroriseren met regelkneverij die om de haverklap uit de lucht valt. En allemaal kunnen ze zo goed uitleggen hoe ik zou moeten werken, omdat ze ergens ex cathedra zitten te redeneren over hoe de maatschappij volgens hen beter zou draaien. Terwijl telkens bewezen wordt dat ofwel hun regels een slag in het water zijn, ofwel meer kosten dan ze opbrengen, ofwel gewoon oeverloze neuzemakerij is.

Dus ja de clasch is niet de Walen versus de Vlamingen. Het is het een clasch tussen sociale parasitisme versus het liberale economische efficientie. Het is zoeken naar een groeiende economie waar burgers allemaal beter van worden door te werken versus een slabakkende verschrompelende hangmat economie waar inefficientie en inactieve burgers en onrendabele initiatieven alle rechten krijgen en de privé vooruit gedreven wordt als slaven om de eerste kudde te kweken... Het is een clasch tussen twee culturen, die genepen zit tussen de bloedzuigende overheid, en de internationale concurrentie. Een overheidsbeslag van 50% verplicht diezelfde overheid om ook rendabel en efficient te denken. Als we onze plaats op de wereldkaart willen verdienen, dan hebben we een privé industrie nodig met voldoende toegevoegde waarde, die op rendabele wijze gebruikt maakt van een collectieve efficient en vraag gedreven infrastructuur, performante prijs kwaliteit en vraag gedreven gezondheidszorg, en een kwalitatief en op de marktbehoeften aansluitend onderwijs. Dat zijn de dingen die burgers en bedrijven nodig hebben, en dat is de job description van de overheid. Zij moet haar werk zo goedkoop en performant mogelijk doen. De industrie en de burger doen het andere deel van het werk. We moeten als één geheel en één raderwerk samenwerken om tot het resultaat 'Belgian is Back' te komen. NIet een sloganneke uit de mond van een wereldvreemde en economisch ongeschoolde propangist, maar een zinneke die ondersteund wordt met een groeien BNP, een groeiend inkomen voor elke burger, een groeiend handelsoverschot, een groeiende eenheid en visie in de economie. Geen geleuter over 'egoistische' idealen maar 'collectieve' idealen. Daar wil ik voor staken ze

Fuck the fossielen van mei '68 of de 'animal farms van 2016' mogen berooid op pensioen gaan. Zij hebben onze maatschappij opgezadeld met 100% BNP schulden. Hun rekeningen mogen die schulden aanzuiveren. Daar wil ik ook voor staken.