Vergeet Disneyland, in Frankrijk hebben ze nu iets veel beters: een wijnpretpark

In Bordeaux, Frankrijk hebben ze eindelijk door hoe het ideale pretpark voor volwassenen eruit moet zien. Geen rollercoasters, suikerspin of boomstammetjes in dit themapark, enkel wijn. Twee restaurants, een historische introductie en vooral véél wijn wachten op je in dit adults-only paradijs. 

Het is ongetwijfeld niet de eerste keer dat iemand dit briljante idee heeft, maar nu komt het er dus ook: een wijnpretpark in Bordeaux. Eind juni mogen de eerste bezoekers binnen in La Cité du Vin, en er staat echt vanalles geweldigs op het programma. Probeer één van de twee restaurants bijvoorbeeld. Eén daarvan specialiseert in lokale, organische producten. Het andere richt zich dan weer op héél bijzondere wijnen en tapas.

Wijn proeven staat natuurlijk centraal. Er komt een gigantisch auditorium waar je een les wijnproeven kan volgen, en er zullen een twintigtal 'attracties' zijn. Elke attractie zal iets te maken hebben met de cultuur of geschiedenis van wijnproeven. In plaats van een rollercoaster komt er wel een bootritje - denk aan de Efteling - om de geschiedenis van wijnhandelaren te laten zien.

Prijskaartje? 22 euro, zonder eten en wijn inbegrepen. Aan de prijzige kant, zeker als je ook nog wat wil eten en effectief wijn proeven. Voor dat geld heb je natuurlijk wel al een aantal flessen wijn uit de winkel, en je eigen wijnpretpark in je living.