China bouwt de grootste glazen brug ooit over een canyon en hangt er dan een schommel onder

Een lange brug of viaduct oversteken is voor sommige mensen al genoeg om de daver op het lijf te krijgen. China heeft nu een nog veel enger idee: een glazen brug, dwars over hun grootste canyon. Om het voor de waaghalzen nog wat leuker te maken, kan je er ook onder gaan hangen, in gigantische schommels ongeveer 300 meter boven de grond.

China heeft plannen voor een glazen brug die echt alle records gaat breken. De skywalk boven het Chinese Zhangjiajieravijn zal ongeveer 400 meter lang zijn en bijna volledig uit glas bestaan. Dat is meteen goed voor een wereldrecord. Het is de bedoeling dat je er als voetganger overheen gaat - sowieso iets voor de durvers. Maar dat is niet het enige: je zal ook in enkele gigantische schommels onder de brug en boven het ravijn kunnen bungelen.

De schommels zijn ongeveer 150 tot 180 meter lang, da's direct de grootste schommel in Azië, maar voor wie dat ook nog niet genoeg is, kan je ook nog bungeejumpen. Daarmee heeft de brug een derde record te pakken: het is de langste bungeejump ter wereld, volgens architectenbureau Haim Dotan, die de brug heeft ontworpen. Er zal ongeveer 800 man tegelijk op de brug kunnen, en er zullen ook modeshows op georganiseerd worden.

China heeft wel al wat ervaring met glazen bruggen: ze hebben nog twee andere die ook veel toeristen trekken. Eén daarvan moest vorig jaar even gesloten worden omdat er barstjes in één van de glaslagen zaten. Om dat te vermijden gaat deze brug twee maanden later open dan voorzien, in juni 2017, zodat er een extra check kan worden doorgevoerd. Geen overbodige luxe, op die hoogte.

De brug gaat over één van de grootste ravijnen van China.

© Haim Dotan

Je wandelt over glazen panelen, al is er ook een randje van staal, voor als de angst het overneemt en je even een break wil.

© Haim Dotan

Nog een luchtfoto om te zien hoe diep je juist valt als het glas het begeeft. Want dat willen we weten natuurlijk.

© Haim Dotan

Klaar voor de bungeejump? Of is dit een brug te ver?

bron: Tech Insider

Lees meer