Kris Peeters belooft dat er dit jaar nog "een werkbare oplossing" zal zijn voor Arco

"In de loop van dit jaar zullen we tot een werkbare oplossing komen." Dat zijn woorden die veel Arco-gedupeerden zullen onthouden uit het optreden van vicepremier Kris Peeters (CD&V) in de Zevende Dag. Wat hij precies bedoelt met "een werkbare oplossing", zegt hij niet. "Het is niet verstandig om daarover uitspraken te doen." 

Afgelopen donderdag kwam er een 'njet' van het Europees Hof van Justitie: de Belgische staat mocht de Arco-beleggers niet zomaar garanderen dat ze hun geld zouden terugkrijgen. Nochtans had de regering van Yves Leterme (CD&V) indentijd gezegd dat de coöperanten van Arco onder de waarborgregeling vielen, en dus hun geld niet zouden verliezen. Slecht nieuws dus voor de gedupeerden, alweer.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) reageert vandaag in de Zevende Dag: "We moeten in de schoot van de federale regering werken aan een oplossing." Hij benadrukt dat er in het regeerakkoord "zeer duidelijk" staat dat "we een werkbare oplossing zullen uitwerken." Maar daarover wil hij wel niets kwijt, behalve dan: "In de loop van dit jaar zullen we tot een werkbare oplossing komen." En over de inbreng van de regering in een eventuele vergoeding, wilde hij enkel kwijt dat die "gerechtvaardigd en verdedigbaar" moet zijn.

Hij riep zijn collega-politici ook op om er geen uitspraken meer over te doen, waarmee hij duidelijk terugkwam op de uitspraken van Peter Dedecker (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld) afgelopen dagen. "Er is al veel gezegd over dit delicaat dossier. Het is niet verstandig om er publiekelijk uitspraken te doen."

Lees meer