Japans jongetje dat in bos met beren werd achtergelaten, vergeeft zijn vader

Het 7-jarige Japanse ventje dat door zijn ouders als straf werd achtergelaten in een bos met bruine beren, vergeeft zijn vader. Volgens Japanse media heeft de vader eerst excuses aan het kind aangeboden. "Je bent een goede vader, ik vergeef je", zou de jongen daarop hebben gezegd.

Het kind werd vrijdag teruggevonden in een verlaten gebouw van de Japanse luchtmacht. Hij was bijna een week vermist. Zijn ouders zeiden eerst dat ze hem kwijt waren geraakt, maar gaven later toe dat ze hem wilden straffen omdat hij steentjes naar auto's had gegooid.

Ze zouden hem slechts vijf minuten alleen hebben gelaten, maar toen ze terugkwamen was hij verdwenen. Er werd een grote zoekactie op touw gezet. In totaal doorzochten 150 militairen en reddingswerkers het bos, dat op een eiland ligt in het noorden van Japan.

Huilend

De autoriteiten wilden hem snel vinden, omdat in het bos veel beren leven. Een militair vond de jongen vrijdag uiteindelijk. Het kind werd met uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar is vandaag thuisgekomen.

Volgens de Japanse media heeft de jongen vijf uur lang huilend door het bos gelopen voor hij het gebouw van de luchtmacht bereikte. Hij had toen zeker zeven kilometer afgelegd.