Geen verrassingen in Gent: sp.a en Groen opnieuw samen naar gemeenteraadsverkiezingen 

Sp.a en Groen Gent gaan opnieuw in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat is weinig verrassend, want de samenwerking leverde vorige keer een vlotte meerderheid op. Tom Balthazar van sp.a zal de lijst trekken, afscheidnemend burgemeester Daniël Termont, ook sp.a, duwt. Termont hoopt dat de lijst een "voorbeeld zal zijn voor andere steden en gemeenten."

Groen en sp.a in Gent werken ook voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen samen. Dat maakten de partijen deze middag bekend op een persconferentie. Er werd nog geen partijprogramma voorgesteld, wel al een visietekst. De partijen werkten tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen al samen, met een absolute meerderheid tot gevolg. Burgemeester Daniel Termont (sp.a) doet in 2018 zeker de sjerp af, maar duwt nog wel de lijst. Tom Balthazar (sp.a) is lijsttrekker van dienst.

Termont is meer dan tevreden met de samenwerking. Hij zegt aan VRT dat hij "bijzonder gelukkig is dat beide partijen deze verstandige beslissing hebben genomen. Meer dan ooit hebben we bewezen dat één plus één drie is. We hebben al veel kunnen doen, maar moeten nog veel realiseren." Hij hoopt dat het kartel een voorbeeld wordt voor steden en gemeenten in België én in Europa.

In de visietekst van de partij wordt veel aandacht besteedt aan extra woningen, voldoende open ruimte, duurzame economie en klimaatneutraliteit tegen 2050.

De eerste reacties zijn ook al binnen: Peter Dedecker (NV-A) schreef op Twitter dat dat de keuze voor de kiezer nu wel erg duidelijk wordt.

Lees meer