Respect! 15 jobs die alle kinderverzorgsters moeten kunnen

"Kinderverzorgsters moeten gewoon op kindjes letten". Ha, dat dacht je maar. Ze doen veel meer dan dat. Kijk maar eens naar deze 15 jobs die ELKE kinderverzorgster moet kunnen. Jawaddedadde, wij hebben echt eindeloos respect voor wat zij allemaal doen. 

1. Opvoedster

© Giphy

De meest gekende job van een kinderverzorgster is natuurlijk de ouders een handje helpen bij de opvoeding van hun kleine spruit.

2. Poetsvrouw

© Tumblr

Rondslingerend speelgoed opruimen, vuile handjes afvegen, de grond dweilen, ... Ze zijn de hele dag druk in de weer om de omgeving zo proper mogelijk te houden.

3. Verpleegkundige

© Giphy

Is er een kindje gevallen of een beetje ziekjes? Kinderverzorgsters weten hier wel raad mee!

4. Animatrice

© Giphy

Natuurlijk worden er dagelijks verschillende activiteiten gepland, zodat die kleine kapoenen de hele dag bezig kunnen zijn.

5. Kunstenares

© Giphy

Knutselen met de kindjes of gewoon zelf zorgen voor versiering, ook dat is een taak van een kinderverzorgster.

6. Actrice

© Giphy

Toneeltjes spelen, spreken in verschillende stemmetjes tijdens het voorlezen, ... Ze kunnen het allemaal. Waar blijft die Oscar?

7. Zangeres

© YouTube

Natuurlijk worden er ook liedjes gezongen. K3, Samson en Gert of de traditionele kinderliedjes: ze zijn allemaal onderdeel van de setlist van kinderverzorgsters.

8. Vrederechter

© Giphy

Met zoveel kindjes bij elkaar is ruzie onvermijdelijk. Of het nu gaat over speelgoed of over wie een spelletje wint, elk conflict kunnen kinderverzorgsters oplossen!

9. Psychologe

© Tumblr

Als er een kind (of een ouder) ergens mee zit; is het ook belangrijk dat ze bij iemand terechtkunnen en zo goed mogelijk geholpen worden.

10. Verslaggeefster

© Giphy

Het is natuurlijk ook superbelangrijk om goed bij te houden wat elk kindje de hele dag doet, zodat de ouders 's avonds een perfect overzicht krijgen van wat hun kleine spruit allemaal heeft uitgespookt.

11. Kokkin

© Giphy

Er moet ook gegeten worden. Dus zetten ze elke dag een gezonde én lekkere maaltijd op tafel zodat alle buikjes goed gevuld kunnen worden.

12. Uitvindster

© Giphy

Een nieuw spelletje, een beloningssysteem of een opruimschema. Superorigineel en dat komt allemaal uit hun meesterbrein.

13. Planner

© Giphy

Er moet zoveel gedaan worden in één dag dat het noodzakelijk is dat er een planning is die stipt wordt nageleefd. Time management, check!

14. Binnenhuisarchitecte

© YouTube

Het is ook superbelangrijk dat de ruimte volledig is aangepast aan de kindjes die er elke dag rondlopen. En kinderverzorgsters weten perfect hoe je zorgt voor een veilige omgeving, zelfs voor de allerkleinsten.

15. Superheldin

© Giphy

Eén persoon die al deze jobs combineert? Daar moeten wel superkrachten mee gemoeid zijn. ;-)

Lees meer