IJslandse commentator die viraal ging met gekrijs ontslagen als coach, en dat is stiekem steengoed nieuws

Onze EK-commentatoren zullen nog serieus hun nek moeten uitsteken willen ze ooit straffer doen dan de hilárische reactie van de IJslander Gudmundur Benediktsson die met zijn immense gekrijs na het doelpunt tegen Oostenrijk de hele wereld ronding. Helaas, de man kreeg slecht nieuws: hij is ontslagen als hulpcoach van KR Reykjavik. Al is dat tegelijk het beste wat de wereld kan overkomen ...

Even een kleine throwback naar de match IJSland-Oostenrijk en de legendarische vreugdekreten van de commentator:

 

Zó reageerde hij toen IJsland op weg was het overwinnende doelpunt binnen te knallen:

 

Zijn onwaarschijnlijke vreugde ging de wereld rond en zijn kreetjes blijven ongetwijfeld voor eeuwig en altijd weergalmen in de IJslandse heldenverhalen over het EK 2016. Maar wat blijkt nu? Die man is naast commentator eigenlijk ook hulpcoach van KR Reykjavik. Het is te zeggen 'was', want Gudmundur is ontslagen na de slechte resultaten van de voorbije weken. Ook voor hoofdcoach Bjarni Gudjonsson zit het verhaal bij KR Reykjavik erop.

Oké, we zouden het superjammer kunnen vinden voor die lieve, schattige Gudmundur dat hij zijn job kwijt is, máár ... stiekem heeft het alleen maar voordelen. Zo krijgt de heerlijke man nu wat meer tijd om matchen te becommentariëren. En eerlijk? Daar wordt de hele wereld toch gewoon beter van. Dus kop op, lieve Gudmundur, er wachten jou nog waanzinnig mooie tijden. Morgen speelt IJsland trouwens hun 1/8ste finale tegen Engeland.

Lees meer