Ah, dáár dienen die lelijke streepjes op de iPhone dus voor

© Getty

Een iPhone is bijna synoniem met supergladde designs en weinig extra details. Maar hoe komt het dan dat de iPhone 6 en 6S van die lelijke streepjes op hun rug hebben? Blijkbaar is daar een héle goeie reden voor: door de aluminiumlegering kan de straling van je iPhone nergens heen, en da's slecht voor je signaal. Door de streepjes metaal kan dat wel en ... bingo, betere ontvangst!

Een effen kleur, glad, strak Apple-icoontje, de iPhone 6 en 6S zien eruit zoals het hoort, op één detail na: die rare streepjes op de achterkant. Waarom zijn die daar? Nieuwswebsite Business Insider weet het: door die metalen streepjes kan de straling van je gsm er ook effectief uit, wat je telefoonontvangst ten goede komt. Zonder streepjes heeft de iPhone namelijk een volledige aluminiumlegering, en da's niet zo goed. De metalen stukjes werken dus als een antenne.

De ironie van de streepjes is dat ze er gekomen zijn omdat mensen de glazen uiteinden van de vorige iPhones zo lelijk vonden. Nu die vervangen zijn door metaal, zijn Apple-liefhebbers blijkbaar nog altijd niet tevreden. Een kleine maar vocale Twitter-meerderheid probeert er voor te zorgen dat de iPhone 7 geen streepjes zal hebben.

Dit soort tweets zorgt ervoor dat de volgende iPhone waarschijnlijk 'streepjesloos' wordt

Terwijl sommige mensen er nochtans fan van zijn ...

En wat vinden jullie? Streepjes, glas of gewoon niks voor de volgende generatie?