Deze schokkende beelden tonen hoe stier een matador doodt voor ogen van honderden toeschouwers 

De 29-jarige Spaanse Víctor Barrio is in de arena voor de ogen van honderden toeschouwers door een stier gedood. De bekende stierenvechter was eerst in zijn zij geraakt, maar even later boorde de stier zijn hoorns ook nog in de borst van Barrio, waarbij volgens persagentschap Efe het hart is doorboord. De matador werd snel naar het ziekenhuis afgevoerd, maar dat was tevergeefs. Ook live op televisie heeft iedereen het drama kunnen zien.

De laatste keer dat een matador is omgekomen tijdens het stierenvechten in Spanje was in de vorige eeuw, in de jaren 80. Maar nu, meer dan dertig jaar later, gebeurde het drama tijdens een festival in de stad Teruel, in het noorden van Spanje.

Víctor Barrio, een bekende Spaanse matador die al verschillende prijzen heeft gewonnen, was toe aan zijn derde gevecht. Tegenover hem stond de stier Lorenzo. Maar in plaats van dat Barrio de stier wist te overmeesteren, overmeesterde de stier Barrio. Het dier ramde de 29-jarige stierenvechter keihard in zijn zij en boorde zijn hoorns vervolgens ook nog in de borst. Volgens het Spaanse persagentschap Efe doorboorde de stier hierbij het hart van de matador.

Barrio verloor zijn bewustzijn en werd nog snel naar het ziekenhuis afgevoerd, maar tevergeefs. De stierenvechter is aan zijn verwondingen overleden. Het festival werd hierna direct stilgelegd.

Deze beelden tonen hoe het misging bij de matador (Opgepast: de beelden kunnen schokkend zijn)

© epa

De stier boorde zijn hoorns in Barrio's zij en borst

© epa

Barrio verloor direct zijn bewustzijn

© epa

En werd afgevoerd naar de ziekenboeg van de arena en vervolgens naar het ziekenhuis, maar alle hulp was te laat

© epa

En er zijn ook videobeelden van

Lees meer